study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

مهاجرت تحصیلی به کانادا (شرایط+هزینه+روش+اخذ اقامت کانادا ۲۰۲۲)

آیا می‌دانید مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه مهاجرتی اسپرلوس یکی از سریعترین، آسانترین و بهترین راه های مهاجرت به کانادا و دریافت ویزای تحصیلی کانادا و اقامت دائم کانادا است؟

کانادا کشوری در شمال قاره آمریکای شمالی است که از ۱۰ استان و۳ قلمرو تشکیل شده است حکومت کانادا دموکراسی پارلمانی فدرال و یک پادشاهیمشروطه است که در حال حاضر ملکه الیزابت دوم رئیس کشور است این کشور تا سال ۱۷۱۳ مستمر فرانسه بود و بعد از آن انگلیس کنترل آن را در دستگرفت پایتخت کانادا اتاوا و تورنتو بزرگترین شهر آن کشور است

با توجه به اینکه هزینه مهاجرت تحصیلی به کانادا نسبت به کشورهایی همچون انگلستان و آمریکا پایین تر است، این کشور مقصد بسیاری از دانشجویان از سراسر دنیا می باشد. البته لازم به ذکر است که کانادا کشور مهاجر پذیری است و شانس اخذ اقامت دائم برای فارغ التحصیلان در آن بسیار بالا است که خود بر جاذبه تحصیل در کانادا افزوده است.

اگر مدت زمان تحصیل شما کمتر از ۶ ماه باشد نیازی به اجازه تحصیل ندارید اما اگر بیش از ۶ ماه است به اجازه (مجوز) تحصیل نیاز دارید. برای درخواست اجازه مهاجرت تحصیلی به کانادا ابتدا باید در یکی از موسسات آموزش عالی کانادا ثبت نام کنید. شما می توانید در نهایت درخواست ویزای خود را پس از اخذ پذیرش تحصیلی و به همراه مدارک دیگر بصورت آنلاین یا با ارسال فرم درخواست به دفتر ویزای کانادا محل زندگی خود اقدام کنید.

مزایای تحصیل در کانادا چیست؟

برای مزایای تحصیل در کانادا، صدها دلیل مختلف را می‌توان آورد، از سیستم آموزشی بی نظیر آن گرفته تا کیفیت بسیار بالای زندگی در این کشور در زمینه رفاه، امنیت و آرامش، جامعه چند فرهنگی و سازگار با مهاجران و ده‌ها دلیل دیگر؛

خیلی از مردم جهان اولین کشور مقصد مورد نظرشان برای تحصیل کانادا می باشد چرا کانادا برای تحصیل انتخاب می کند ؟

  1. مقرون به صرفه بودن شهریه
  2. در صورت بالا بودن شرایط آخرین مقطع تحصیلی امکان بورسیه دارند
  3. امکان گرفتن اقامت دائم بعد از تحصیل
  4. اجازه کار دارند و می‌توانند بعد از تحصیل در رشته خود شغل مورد نظر خود را پیدا کند
  5. مورد تایید بودن تمامی دانشگاه های کانادا از دیگر مزایای تحصیل در این کشور می‌باشد

برخی دیگر از مهم‌ترین دلایل و مزایای ادامه تحصیل در کانادا عبارتند از:

امنیت و کیفیت بالای سطح زندگی

کانادا یکی از امن‌ترین کشورهای جهان بوده که میزان جرم و جنایت در آن بسیار پایین است. همچنین بر اساس آخرین آمارها، از میان ۱۹۵ کشور جهان، کشور کانادا در زمینه دموکراسی در رتبه ۵، در زمینه آزادی بیان و مطبوعات در رتبه ۱۴ و در زمینه شادی و رضایت مردم نیز مجددا در رتبه ۱۴ قرار دارد. از طرفی مهمتر از همه برای قشر مهاجر، این است که جامعه کانادا یک جامعه‌ی چند ملیتی است و نگاه نژاد پرستانه در این کشور تقریبا می‌توان گفت که وجود ندارد.

سیستم آموزشی قوی و وجود دانشگاه‌های برتر دنیا در کانادا

بیش از ۹۷ دانشگاه با نظام آموزشی کم نظیر در کانادا واقع شده که بسیاری از آن‌ها با دانشگاه‌های مطرح آمریکایی و انگلیسی در جهان رقابت می‌کنند و دارای رتبه‌های جهانی شانگهای و QS زیر ۵۰ و ۱۰۰ هستند. در کنار آن‌ها، دانشگاه‌های با رتبه‌های جهانی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ نیز بسیار زیاد است. کیفیت بالای آموزشی به لطف سیستم آموزشی بسیار قوی آن و فرصت‌های شغلی موجود برای فارغ‌التحصیلان از مزیت‌های اصلی تحصیل در کانادا است. همچنین اغلب دانشگاه‌های این کشور متکی بر پژوهش‌های گسترده بوده و دانشجویان می‌توانند در پروژه‌های متنوع درسی شرکت کرده و تفکر خلاق خود را گسترش داده و با کشفیات جدید بشری همراه شوند و به عبارتی از مدرن‌ترین شیوه‌های آموزشی و تحصیلی بهره‌مند شوند.

جامعه چند فرهنگی

حال که صحبت آن به میان آمد بهتر است کمی بیشتر در این باره صحبت کنیم؛ جامعه کانادا یکی از متنوع‌ترین بافت‌های قومی و زبانی را در اختیار دارد، به نحوی که حدود نیمی از ساکنین آن به زبانی غیر از انگلیسی صحبت می‌کنند. هر ساله چیزی در حدود ۵۰۰ هزار نفر مهاجر موقت و دائمی و همچنین بیش از ۱۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی به کانادا می‌آیند و تکثر فرهنگی موجود در این کشور را غنی‌تر می‌سازند. وجود چنین فضایی به دانشجویان اجازه می‌دهد تا به راحتی با محیط تازه خود برای زندگی انطباق پیدا کنند. بزرگترین‌ و بهترین شهرهای کانادا مانند تورنتو، مونترال، ونکوور و… از جمله شهرهای با بیشترین جمعیت مهاجر و جامعه چند فرهنگی در خود بوده و یک مهاجر در این کشور احساس غربت چندانی به نسبت دیگر کشورها نخواهد کرد.

فرصت شغلی و اقامت دائم بعد از پایان تحصیل

اگر دانشجو بخواهد بعد از پایان دوره تحصیلی خود در کانادا مشغول به کار شود، واجد دریافت مجوز کار می‌باشد. در نتیجه این امکان برای او وجود دارد که برای شغل مورد نظر خود درخواست داده و بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی جذب بازار کار گردد و مهمتر از همه، متقاضی با انجام ۱ الی ۱ سال و نیم کار پس از اتمام تحصیل خود، می‌تواند درخواست اقامت دائم کانادا را داده و با گذشت ۵ سال نیز برای تابعیت، شهروندی و اخذ پاسپورت کانادایی اقدام نماید.

دو زبانه بودن کانادا

وجود دو زبان انگلیسی و فرانسوی به صورت همزمان در کانادا و وجود استان‌ها و شهرهایی فرانسوی زبان و یا با ترکیبی از هر ۲ مورد، بستر فرهنگی مناسبی را فراهم ساخته تا دانشجویان با دانش کافی در هر یکی از زبان‌ها بتوانند با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کرده، مهارت‌های زبانی خود را تقویت کنند و به راحتی با فرهنگ‌های جدید آشنا شوند.

اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید باید بدانید که مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا به ۵ مرحله زیر تقسیم بندی می‌شوند که موسسه مهاجرتی اسپرلوس در تمامی این مراحل در کنار شما خواهد بود:

  1. مقدمات قبل از پذیرش
  2. اپلای و دریافت پذیرش تحصیلی
  3. دریافت ویزای تحصیلی کانادا
  4. تحصیل در کانادا
  5. کار پس از تحصیل در کانادا
study immigration to canada 1 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

فهرست مطالب

۱) مرحله اول : مقدمات قبل از پذیرش تحصیلی کانادا

– مرحله مقدماتی قبل از درخواست ویزای کانادا

برای تحصیل در کانادا که یکی از بهترین کشورهای جهان برای تحصیل می باشد، قبل از اقدام برای دریافت پذیرش تحصیلی، اقدامات زیر را که تحت عنوان مرحله مقدماتی در مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا نامیده می شود انجام میشود:

– کلاس زبان و مدرک آیلتس

از آن جایی که شما برای حضور در دانشگاه‌های کانادا نیازمند تسلط به زبان انگلیسی (و یا فرانسوی) دارید باید مراحل آموزش زبان را خیلی قبل‌تر از ارائه درخواست پذیرش تحصیلی آغاز کنید. یادگیری زبان فرآیندی زمان‌بر است و شما باید به وقت اپلای مدرک زبان خود را نیز ضمیمه تمامی مدارک دیگر کنید. به همین دلیل بهتر است که چند ماه قبل از هر اقدام فرآیند یادگیری زبان را آغاز کنید. برای تحصیل در دانشگاه‌ها و کالج های کانادا، همچنین افزایش شانس ویزای تحصیلی کانادا معمولا توصیه می شود آیلتس آکادمیک با نمره ۶ یا بالاتر اخذ شود. چون مدرک زبان انگلیسی آیلتس مورد تایید تمامی دانشگاه های کانادا می‌باشد. البته نمره زبان انگلیسی بستگی به مقطع تحصیلی، رشته و دانشگاه داشته و می‌تواند تا ۷.۵ افزایش یابد. ولی بطور معمول برای اخذ پذیرش تحصیلی از اکثر کالج های کانادا نمره ۶، مقاطع لیسانس و فوق لیسانس نمره ۶.۵ و برای مقطع دکترا نمره آیلتس ۷ مناسب است.

آیا تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان ممکن است؟

بله. موسسه مهاجرتی اسپرلوس با داشتن سهمیه نمایندگی کالج‌ها و دانشگاه‌های معتبر می‌تواند برای بعضی رشته‌ها پذیرش مشروط یا کاندیشنال دریافت کند.

پذیرش مشروط یا کاندیشنال چیست؟

به معنی دریافت پذیرش تحصیلی به شرط گذراندن دوره زبان انگلیسی پیش نیاز قبل از دوره اصلی.
البته می‌بایستی شرایط شما بطور دقیق توسط مشاورین تحصیلی ما مورد ارزیابی قرار گیرد.​​​​​​​

– آزادسازی مدرک تحصیلی

یکی دیگر از مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا آماده‌سازی مدارک تحصیلی است. پس از این که توانستید مدرک زبان خود را با نمره مطلوب دریافت کنید، باید مدارک تحصیلی مقطع قبلی خود را نیز آماده کنید. به عنوان مثال اگر قصد دارید در مقطع ارشد ویزای تحصیلی بگیرید، باید مدرک کارشناسی خود را آماده کنید. طبق قوانین کشور ایران، برخی از دانشجویان نمی‌توانند تا یک دوره زمانی خاص، اصل مدرک خود را به دست بیاورند و یا با آن به خارج از ایران سفر کنند. با این حال امکان آزادسازی مدرک در شرایط خاص وجود دارد. برای این کار بهتر است با موسسه آموزشی خود جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
ضمن اینکه موسسه مهاجرتی اسپرلوس می تواند مترجمین رسمی در کانادا و ایران به شما معرفی کند که گواهی موقت مدرک تحصیلی شما را بدون نیاز به آزادسازی مدرک برایتان ترجمه کنند.
ولی اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا و عدم بازگشت به ایران برای یک بازه زمانی چند ساله را دارید بهتر است مدرک تحصیلی خود را آزادسازی نموده و همراه خود به کانادا بیاورید.

– ترجمه مدارک

یکی دیگر از مراحل مقدماتی مهاجرت تحصیلی به کانادا ترجمه رسمی مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و دریافت ویزای تحصیلی کانادا می‌باشد. مدارک را فقط از طریق دارالترجمه‌های رسمی ممهور به مهر دادگستری باید انجام بدهید چون معمولا برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا این نوع ترجمه مدارک نیاز است. توجه داشته باشید مواردی مشاهده شده که ضعف ترجمه و عدم انتقال صحیح مطلب سبب ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا شده است. لذا حتما با دارالترجمه‌های معتبر برای این منظور تماس بگیرید.
خوشبختانه موسسه مهاجرتی اسپرلوس همکاران بسیار خوبی از در میان دارالترجمه در کانادا و ایران دارد که هم کیفیت قلبل قبولی ارائه می‌دهند و هم به مشتریان موسسه مهاجرتی اسپرلوس تخفیف می‌دهند. می‌توانید اطلاعات مترمین رسمی کانادا و ایران را از طریق ارسال ایمیل دریافت نمایید.

– مشاوره تحصیلی

شاید یکی از مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا که کم اهمیت به نظر برسد، مشاوره تحصیلی است. ولی در اصل مشاوره تحصیلی نقش بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در اخذ پذیرش و دریافت ویزای تحصیلی خواهد داشت. به عنوان مثال برخی از رشته‌ها در کانادا از اهمیت کمتری برخوردار هستند و بازار کار مناسبی ندارند. تحصیل برخی دیگر از رشته‌ها ممکن است با توانایی‌های شما سازگار نباشند. همچنین گرفتن مجوز تحصیل برای برخی رشته‌ها برای دانشجویان خارجی دشوار است. شما باید پیش از آغاز فرآیند مهاجرت تحصیلی به کانادا، در مورد انتخاب مناسبترین موسسه آموزشی، رشته، مقطع و شهر براساس شرایط خودتان و جدیدترین آپدیت‌های اداره مهاجرت با متخصصان مشورت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید و هیچ مشکلی برای ادامه تحصیل در کانادا پیدا نکنید.​​​​​​​

– انتخاب رشته و دانشگاه

پس از انجام فرآیند مشاوره، احتمالا رشته‌ مناسب خود را انتخاب خواهید کرد. در مورد این رشته تحقیق و جست و جو کنید و از منابع مختلف در مورد این رشته پرس و جو کنید. پس از این تحقیقات، احتمالا با چند دانشگاه آشنا خواهید شد که هر کدام شرایط مخصوص به خود را دارند. پس از آن باید در مورد دانشگاه‌های مربوطه نیز اطلاعات کسب کنید ولی هنوز تقریبا یکی دیگر از مهم‌ترین بخش‌ها یعنی انتخاب شهر باقی مانده است.

– انتخاب شهر

مرحله بعدی از سری مراحل اخذ پذیرش تحصیلی به کانادا انتخاب شهر است. این مسئله بسیار روی آینده شما تاثیر گذار است. زندگی در برخی از شهرهای کانادا برای افراد دانشجو هزینه سنگینی به همراه دارد. از شما باید با توجه به بودجه خود، شهری را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی دوران تحصیل خود را در آن پشت سر بگذارید.

تجربه نشان داده دانشجویانی که به دانش و تخصص مشاورین تحصیلی موسسه مهاجرتی اسپرلوس برای انتخاب شهر و رشته اعتماد کرده اند نتیجه اعتماد خود را به بهترین نحو ممکن دیده و موفق تر بوده اند. مشاوره اختصاصی اسپرلوس می‌تواند جلوی سالها زمان و صدها میلیون تومان هزینه را بگیرد.

study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 2 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

۲) مرحله دوم: اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی کانادا

– تکمیل فرم های مربوط به پذیرش تحصیلی

هر کالج یا دانشگاه دارای فرم‌های درخواست پذیرش تحصیلی مخصوص به خود است. تکمیل فرم‌های مربوط به اخذ پذیرش، فاند و دارای ظرافت‌های خاصی است. لذا برای موفقیت در مرحله اپلای و دریافت پذیرش پیشنهاد می‌شود از یک تجربیات یک مشاور تحصیلی متخصص و متعهد استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که اپلیکیشن پذیرش تحصیلی به همراه انگیزه نامه یا نامه هدف از تحصیل (SOP)، همچنین رزومه یا CV نماینده شما در کمیته پذیرش دانشگاه مورد نظر هستند و توانایی علمی و مهارت های فنی شما براساس آنها قضاوت می شوند. ای بسا پرونده‌های پذیرش تحصیلی بسیار قوی که به دلیل عدم آماده سازی مناسب رد شده‌اند. در حالی که به لطف خدا نرخ موفقیت موسسه مهاجرتی اسپرلوس برای صدها پرونده پذیرش تحصیلی در مقاطع مختلف ۱۰۰% می‌باشد. یعنی حتی یک مورد ردی پذیرش تحصیلی در کارنامه اسپرلوس وجود ندارد. لذا می‌توانید با خیالی آسوده پرونده پذیرش تحصیلی خود را با سقف کیفیت و کف قیمت به مشاورین تحصیلی حرفه‌ای ما واگذار نمایید.
ما پذیرش شما را با افتخار و کاملا تضمین شده دریافت می کنیم.

– خدمات موسسه مهاجرتی اسپرلوس برای دریافت پذیرش تحصیلی

  • مشاوره انتخاب دانشگاه ۳۰ دقیقه
  • بازنویسی رزومه
  • نگارش انگیزه نامه
  • ارسال فرم پذیرش به دانشگاه
  • پرداخت اپلیکیشن فی
  • اخذ پذیرش دانشگاه
  • هماهنگی انتقال شهریه​​ در صورت نیاز​​​​​​​

– پرداخت اپلیکیشن فی کالج یا دانشگاه

اپلیکیشن فی هزینه‌ای است که دانشجویان خارجی معمولا باید جدا از شهریه پرداخت کنند. این هزینه برای هر دانشگاه و کالج متفاوت است. اپلیکیشن فی به معنی هزینه بررسی پرونده توسط موسسه آموزشی بوده و از ۱۰۰ تا ۲۵۰ دلار متغیر می‌باشد.

– دیپازیت شهریه دانشگاه

معمولادر صورت موافقت اولیه موسسه آموزشی با پرونده پذیرش تحصیلی شما، یک ایمیل به مشاور یا وکیل مهاجرت تحصیلی به کانادا ارسال می‌کند که براساس آن می‌بایستی شهریه یک ترم تا قبل از زمان اعلام شده به عنوان دیپازیت یا سپرده به کالج یا دانشگاه مورد نظر پرداخت شود. پرداخت دیپازیت شهریه به ۲ منظور انجام می‌شود:
اولا اینکه کالج یا دانشگاه از جدی بودن تصمیم شما اطمینان حاصل کرده، نامه اصلی پذیرش را برای شما صادر کند.
ثانیا قرار دادن رسید پرداخت شهریه در مدارک ویزای تحصیلی می‌تواند شانس دریافت ویزای شما را افزایش دهد.

– استرداد دیپازیت شهریه در صورت ریجکتی ویزای کانادا

معمولا اکثر دانشگاه های کانادا دستورالعمل مشخصی برای استرداد دیپازیت شهریه در صورت ریجکتی ویزای کانادا دارند که به آن ریفاند پالیسی گفته می‌شود. بدین معنی که با ارائه نامه ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا، دانشگاه یا کالجی که برایش اپلای کردید با کسر هزینه‌ای تحت عنوان هزینه اداری یا Administrative fee، قسمت عمده دیپازیت شهریه را به شما بر می‌گرداند. پیشنهاد می‌شود قبل از پرداخت دیپازیت شهریه حتما ریفاند پالیسی موسسه آموزشی را در وب سایت آن پیدا ومطالعه کنید. همچنین موسسه مهاجرتی اسپرلوس می‌تواند برای انتقال دیپازیت شهریه به شما کمک نماید.

study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 3 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

۳) مرحله سوم مهاجرت تحصیلی به کانادا: دریافت ویزای دانشجویی

پس از این مراحل مقدماتی و اپلای باید درخواست ویزای تحصیلی خود را به همراه مدارک، فرمها و نامه‌های مربوطه به سفارت این کشور ارسال کنید. همچنین هر نامه‎ای که دانشگاه در جریان مکاتباتتان برای شما ارسال کرده است را نیز می‌توانید ضمیمه این پرونده کنید. بهتر است پیش از این که درخواست و مدارک را به سفارت تحویل بدهید، با یکی از مشاورین موسسه مهاجرتی اسپرلوس مشورت کنید تا بتوانید این مرحله را که یکی از مهمترین مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا است با موفقیت پست سر بگذارید.

– بیومتریک یا انگشت نگاری

حداکثر یک ماه پس از ارسال پرونده ویزای تحصیلی به سفارت کانادا می بایستی جهت انگشت نگاری به یکی از مراکز بیومتریک (VAC) مراجعه کنید. در غیر اینصورت درخواست ویزای دانشجویی شما با مشکل رو به رو می‌شود. از آنجایی که در حال حاضر امکان انجام انگشت نگاری ویزای کانادا در ایران وجود ندارد می‌بایستی با تعیین وقت از طریق سایت VFS به یکی از مراکز VAC در کشورهای اطراف نظیر ترکیه، امارات، آذربایجان، ارمنستان مراجعه نمایید.

– هزینه بیومتریک یا انگشت نگاری

هزینه بررسی پرونده ویزای دانشجویی توسط سفارت برای سنین بین ۱۴ تا ۷۹ سال ۱۵۰$ و هزینه انگشت نگاری ۸۵$ (جمعا ۲۳۵$) می‌باشد. این هزینه برای دریافت ویزای دانش آموزی کانادا برای سنین زیر ۱۴ سال به دلیل عدم نیاز به انگشت نگاری فقط ۱۵۰$ می‌باشد. ضمن اینکه اگر طی ۱۰ سال گذشته بیومتریک انجام داده‌اید مثلا اگر دارای ریجکتی ویزای توریستی کانادا یا ویزای دانشجویی هستید، نیاز به انگشت نگاری مجدد نخواهید داشت.

– دریافت نتیجه ویزای تحصیلی کانادا

پس از این که تمامی مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا را انجام دادید، باید منتظر نتیجه بمانید که از طریق سفارت به شما خواهد رسید. نتیجه درخواست ویزای شما یا مثبت خواهد بود یا منفی. در صورتی که نتیجه ویزا منفی باشد باید اقدامات لازم پس از ریجکتی شامل ریکانسیدریشن یا درخواست بررسی مجدد، درخواست نوت آفیسر و در بسیاری موارد اقدام مجدد یا re-apply را انجام بدهید.

– بعد از دریافت نتیجه مثبت ویزای تحصیلی کانادا

در صورتی که پاسخ اداره مهاجرت کانادا به درخواست ویزای شما مثبت باشد، باید شخصا به سفارت کانادا در آنکارا جهت الصاق ویزای تحصیلی در پاسپورت خود مراجعه کنید. همچنین آژانس‌های مسافرتی معتبر می‌توانند پیکاپ ویزا را از طرف شما انجام دهند.

– پیکاپ ویزا

پیکاپ ویزا ویزایی است که در آن شما می‌توانید با اعطای مجوز به یک نفر دیگر، فرآیند مراجعه به کشور ثالث را حذف کند و نماینده شما با داشتن پرینتی تایید ویزا از سوی دولت کانادا، می‌تواند به جای شما فرآیند الصاق ویزا را تکمیل کند. این کار را معمولا آژانس‌های مسافرتی، موسسه‌های مهاجرتی انجام می‌دهند. پس از این که مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا تکمیل شد، شما باید آماده سفر به کانادا باشید.​​​​​​​

– نکات آماده شدن برای سفر به کانادا

نکات بسیار زیادی را می‌توان ذکر کرد که می‌توانند در فرآیند سفر شما مفید باشند. به عنوان مثال همیشه از کامل بودن مدارک خود پیش از سفر اطمینان حاصل کنید خصوصا پاسپورت، نامه پذیرش و نامه موافقت اداره مهاجرت با ویزای تحصیلی را پرینت گرفته همراه داشته باشید. همینطور حتما قبل از سفر به کانادا نسبت به هماهنگی بیمه درمانی و اسکان موقت اقدام کرده و پرینت مدارک مرتبط با آنها را همراه داشته باشید. به علاوه سعی کنید طوری برنامه ریزی کنید که از نظر مالی نیز به مشکل نخورید و سریع‌ترین راه را برای دسترسی به حساب‌های خود در کانادا انتخاب کنید. براساس قانون هر خانواده می‌تواند ده هزار دلار کانادا پول نقد همراه داشته باشد. اما در مورد دانشجویان خارجی به دلیل پرداخت هزینه‌های تحصیل در کانادا داشتن مبلغ بیشتر نه تنها مشکلی ندارد بلکه توصیه می‌شود.​​​​​​​

– جغرافیای کانادا

کانادا دومین کشور بزرگ دنیا و جمعیت کمی دارد این کشور از شرق تا اقیانوس اطلس و از غرب تا اقیانوس آرام و از شمال تا اقیانوس منجمد شمالی گسترده است و از جنوب ایالت متحده آمریکا همسایه است آب و هوای آن سرد و در بیشتر این نقاط قطبی است البته آب و هوا در بخش جنوب غربی جاییکه شهر ونکوور در آن قرار دارد معتدل است آبشار نیاگارا پهناور ترین آبشار جهان هم در مرز این کشور با ایالات متحده قرار دارد در کانادا تابستان معتدل زمستان و زمستان های بسیار سردی دارد.

– پایتخت و جمعیت کانادا

جمعیت کانادا بر طبق آخرین برآوردها حدود ۳۷.۷ میلیون نفر است حدود ۴/۵ مردم کانادا در نوار جنوبی کشور یعنی شهرهایی که کمتر از ۱۵۰ کیلومتر تامرزهای آمریکا فاصله دارند زندگی می‌کند در کانادا سالیانه ۳۴ درصد جمعیت مهاجران محاسبه شده است پر جمعیت ترین شهر های کانادا به ترتیب:

  • تورنتو (۲/۶۰۰/۰۰۰)جمعیت
  • مونترال(۱/۶۰۰/۰۰۰) جمعیت
  • کلگری (۱/۰۲۰/۰۰۰)جمعیت
  • اتاوا (۸۱۲/۰۰۰)جمعیت
  • ادمونتون(۷۱۲/۰۰۰) جمعیت
  • ونکوور(۶۰۰/۰۰۰) جمعیت هستند.

– زبان کانادا

کانادا دارای ۲ زبان اصلی رسمی است زبان انگلیسی ۵۱ درصد و زبان فرانسه ۴۹ درصد جمعیت کانادا را تشکیل می‌دهد در ژانویه سال ۱۹۶۹بر طبقلایحه ( زبان رسمی کانادا) از افراد فرانسوی‌زبان هم به اندازه انگلیسی زبانها در دولت فدرال استفاده شد

– واحد پول کانادا

اگر قصد سفر به کانادا را دارید قطعاً باید واحد پول آن کشور را بدانید در تمامی مناطق کانادا. واحد پول به دلار کانادا می باشد دلار کانادا از دلارآمریکا پایین‌تر است

– دین در کانادا

دین مردم کانادا مسیحیت است ۵۰ درصد مسیحی هستند و ۳ درصد کاتولیک و ۱۸ درصد آن پروتستان هستند ولی دو درصد از افرادی که در کبک زندگی می‌کنند بی مذهب هستند

– هزینه های زندگی در کانادا

هزینه های زندگی در پایتخت کانادا اتاوا و در دیگر شهرهای مانند تورنتو و ونکوور بسیار بالاتر است همراه من باشید تا باهم هزینه های زندگی در کانادارا بررسی کنیم :

  • یک مسکن یک خوابه در کانادا معادله ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار
  • هزینه ی ۱ماه رفت و آمد ۱۰۰ دلار
  • هزینه یک وعده غذا در رستوران ۱۵ دلار
  • هزینه یک ماه خرید پوشاک ۵۵ دلار
  • هزینه یک ماه زندگی بدون مسکن ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ دلار
study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 4 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

۴) مرحله چهارم: تحصیل در کانادا

در ادامه مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا اکنون نوبت به آن رسیده تا دوره آموزشی خود را آغاز و با موفقیت به پایان برسانید. یکی از مزایای تحصیل در کانادا امکان کار دانشجویی همزمان با تحصیل می‌باشد. بدین ترتیب که دانشجویان خارجی می‌توانند ۲۰ ساعت در هفته برابر با ۸۰ ساعت در ماه کار کنند. همچنین همسران دانشجویان بین المللی از اجازه کار در کانادا به صورت تمام وقت برخوردار هستند. لذا یک دانشجوی مجرد می‌تواند هزینه زندگی در کانادا و یک دانشجوی متاهل می‌تواند علاوه بر هزینه زندگی، بخشی از هزینه های تحصیل در کانادا را نیز تامین کند.
البته اجازه کار شامل دوره زبان انگلیسی پیش نیاز نمی‌باشد. توجه داشته باشید برای کار در کانادا نیاز به SIN یا Social Insurance Number دارید که یک کد ۹ رقمی است و می‌بایستی در فرودگاه یا مراکز Service Canada دریافت شود. همچنین دانشجویان بین المللی می‌توانند حساب بانکی باز کنند و کارت اعتباری به مبلغ ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار دریافت کنند

– تمدید ویزای کانادا

ممکن است مدت اعتبار ویزای شما کمتر از طول دوره آموزشی باشد. مثلا دوره آموزشی شما دو ساله اما اعتبار ویزای تحصیلی شش ماهه باشد. این مطلب در مورد پذیرش تحصیلی مشروط یا کاندیشنال بسیار مرسوم است. حتی ممکن است ویزای دانشجویی شما تا انتهای دوره آموزشی باشد اما افسر مرزبانی در فرودگاه به شما مجوز تحصیل یا استادی پرمیت موقت بدهد.
هیچ یک از موارد فوق جای نگرانی ندارد. چرا که می‌توانید با ارائه مدارک و مستنداتی مبنی بر اشتغال به تحصیل در کانادا نسبت به تمدید ویزای دانشجویی یا مجوز تحصیل بدون نیاز به خروج از کانادا اقدام کنید. هزینه تمدید ویزای تحصیلی کانادا ۱۵۰$ بوده نیاز به انگشت نگاری مجدد ندارد.

مرخصی یا انصراف از تحصیل

به ازای هر سال تحصیلی (۸ الی ۹ ماه) می توانید از یک مرخصی ۳ الی ۴ ماهه استفاده کنید. اما اگر فاصله بین درس شما بیش از ۱۵۰ روز شود می‌تواند مشکلات قانونی جدی برای ویزای تحصیلی شما ایجاد کند.

study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 5 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

۵) مرحله پنجم: اجازه کار پس از تحصیل در کانادا

اکنون می رسیم به پنجمین و آخرین مرحله از مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا یعنی دریافت اجاز کار پس از تحصیل و اقدام برای دریافت اقامت دائم کانادا. تحصیل در کانادا یکی از سریع ترین، مقرون به صرفه ترین و بهترین روش‌های مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دائم است. به شرط اینکه از مسیر درست اقدام کرده باشید. به فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها اعم از خصوصی و دولتی، همینطور دانش آموختگان کالج های دولتی کانادا از یک سال تا سقف سه سال اجازه کار پس از تحصیل بسته به طول دوره آموزشی اعطا می‌شود.

لذا اگر در حال تحصیل در کالج‌های خصوصی کانادا هستید توجه کنید که برای دریافت اجازه کار پس از تحصیل یا ویزای کار فارغ التحصیلی می بایستی یا زودتر نسبت به اخذ پذیرش از یک کالج دولتی یا دانشگاه (فرقی نمی کند خصوصی یا دولتی) اقدام کنید. یا پس از پایان دوره آموزشی فعلی، نسبت به ادامه تحصیل در یک دوره آموزشی دیگر اقدام نمایید. لذا تا بیشتر از این هزینه و زمان از دست نداده اید با یک مشاور تحصیلی متخصص مشورت کنید.

و در نهایت افرادی که یک سال بصورت تمام وقت و مرتبط در یکی از NOC Code های صفر، A یا B کار کنند می‌توانند از گزینه‌های سابقه کار کانادایی (CEC)، سابقه کار کبکی (PEQ)، فدرال اسکیل ورکر یا گزینه‌های استانی (PNP) نسبت به مهاجرت تحصیلی به کانادا و دریافت اقامت دائم اقدام کنند.

برای دریافت اجازه کار پس از تحصیل در کانادا چه موقع باید اقدام کنم؟
استادی پرمیت دارم اما ویزای تحصیلی من تمام شده. می‌توانم از کانادا خارج شوم؟
آیا برای مهاجرت تحصیلی به کانادا نیاز به مدرک زبان دارم؟
هزینه تحصیل در کانادا چقدر است؟
study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 6 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا

سالیان سال است که کانادا به علت سیستم آموزشی با کیفت و امکانات رفاهی خود تبدیل به مقصدی بسیار محبوب برای بسیاری از دانشجویان بین المللی گردیده است. این کشور سالانه پذیرای بیش از ۳۵۰,۰۰۰ دانشجوی بین المللی است که به مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل فکر می کنند و مایل اند پس از اتمام دوره تحصیلات خود و در آینده ای نزدیک شهروند این کشور شوند.

در اولین قدم برای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، باید برای دریافت جواز تحصیلی کانادا اقدام نمایید. همان طور که پیش ازاین نیز گفتیم جواز تحصیلی در مدت اقامت شما به عنوان ویزای دانشجویی کانادا عمل می کند. اگر دوره آموزشی یا برنامه تحصیلی شما شش ماه یا کمتر به طول بی انجامد، نیازی به دریافت مجوز تحصیل کانادا ندارید. پس از دریافت مجوز تحصیلی، در صورت تصمیم به ادامه تحصیل می توانید برای تمدید مجوز و مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل از داخل خاک کانادا اقدام کنید.

از امکاناتی که در اختیار دانشجویان تمام وقت ثبت نام شده در یک موسسه آموزش عالی معتبر قرار می گیرد می توان به این مورد اشاره نمود که آنها با کمک مجوز تحصیل، امکان کار به صورت پاره وقت در محوطه دانشگاه را نیز خواهند داشت. همچنین این دانشجویان ممکن است بتوانند به عنوان نیروی کارآموزی و یا حتی نیروی داوطلب در خارج از دانشگاه مشغول به کار شوند.

همچنین ادامه تحصیل در کانادا پس از مقطع دبیرستان و مهاجرت با مدرک دیپلم به شما امکان آشنایی با آخرین فناوری های روز را داده و اجازه می دهد تا توانمندی های خود را به عنوان یک دانشجو ارتقا بخشید. ازجمله مواردی که در مهاجرت تحصیلی به کانادا با دیپلم باید مدنظر داشت این نکته است که دانش آموز سریعاً پس از اتمام تحصیلات دوره متوسطه ۱۲ ساله و اخذ مدرک دیپلم باید برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه اقدام نماید. رده سنی که کشورها برای تحصیل پس از اخذ مدرک دیپلم در نظر می گیرند ۲۱ سال است. بنابراین باید برای مهاجرت تحصیلی به کانادا با دیپلم باید فاصله دریافت دیپلم تا مدرک بعدی کوتاه باشد.

برای تحصیل در کانادا در مقاطع پیش از دانشگاه، یعنی دبیرستان و دبستان از ۵ و گاها ۶ سالگی تا قبل از ۱۸ سالگی فرصت خواهید داشت که تحصیل در این مقاطع بر خلاف رایگان بودن آن برای شهروندان کانادا در مدارس دولتی، برای دانشجویان بین‌المللی هزینه دارد.

همچنین برای تحصیل در مقطع مذکور می‌بایست والدین شما یا مقیم دائم و یا شهروند کانادا باشند، یا ویزای موقت یکی از آن‌ها اجازه تحصیل فرزند زیر ۱۸ سال را بدهد و یا اینکه والدین از ایران برای فرزند خود اپلای کرده و سپس به عنوان همراه با فرزند زیر ۱۸ سال رفته و یا وی را در مدرسه شبانه‌روزی (و در این حالت بدون نیاز به همراهی) ثبت نام کنند.

برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی یا کالج، به مدرک دیپلم کامل یعنی ۱۲ سال تحصیل نیاز است و سن ورود، حداقل ۱۸ سال بوده و حداکثر مهلت اخذ پذیرش تحصیلی، سن ۳۵ سال می‌باشد. (آخرین فرصت کارشناسی ۲۳ سال، آخرین فرصت کارشناسی ارشد ۲۸ سال و آخرین فرصت شروع مقطع دکتری ۳۵ سال)؛

متقاضی برای ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی نبایست گپ تحصیلی داشته باشد و اگر هم دارد قابل توجیه باشد. مواردی نظیر سابقه کار، خدمت سربازی برای آقایان، فرصت برای آموزش زبان، صدمه حاد فیزیکی که مخل ادامه تحصیل گردد، صدمه حاد روحی مخل ادامه تحصیل با ارائه مدارک، و… چند نمونه از مواردی برای توجیه گپ تحصیلی (فاصله بین ۲ مقطع تحصیلی) هستند؛

متقاضی برای ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی باید مدرک تحصیلی مقطع ماقبل را به همراه ریز نمرات و به صورت ترجمه شده (به انگلیسی یا فرانسوی) داشته باشد. این ریزنمرات باید خوب و قابل قبول باشند که معدل دقیق (و همچنین نمره برخی دروس بسته به رشته انتخابی) به دانشگاه، کالج و یا موسسه آموزشی بستگی داشته اما حداقل معدل پیشنهادی برای کارشناسی ۱۴ الی ۱۵ بوده و برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۱۵ الی ۱۶ به بالا می‌باشد. (این حالت کلی است)

متقاضی برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی در کانادا، نیاز به مدرک زبان با نمره قابل قبول دارد؛ برای اکثر دانشگاه‌های کانادا حداقل ملاک، مدرک زبان با آیلتس ۶.۵ و گاها ۶ است (یا معادل آن برای دیگر مدارک زبان معتبر و مورد قبول در دانشگاه، کالج یا موسسه آموزشی مقصد). در صورتی که فرد متقاضی نتواند نمره مذکور را به اندازه ۰.۵ نمره و حتی گاها ۱ نمره پایین‌تر از نمره ملاک بیان شده برآورد کند، می‌تواند برای اخذ پذیرش مشروط اقدام نماید؛

متقاضی باید تمکن مالی لازم برای تحصیل در کانادا داشته باشد؛ این تمکن مالی باید نشان‌ دهنده که دارایی مالی شخص به میزان شهریه تحصیلی سالانه موسسه آموزشی مد نظر + هزینه زندگی سالانه دانشجو که شامل محل اقامت، خورد و خوراک، لوازم، کتب و وسایل تحصیلی و… بوده، می‌رسد. هزینه تحصیل در هر موسسه آموزشی کانادا و همچنین بین برخی رشته‌ها متفاوت است اما بطور کلی متوسط هزینه تحصیل دانشجویی بین‌المللی در کانادا سالیانه بطور متوسط برای کلیه مقاطع، دانشگاه‌ها و کالج‌ها و… ۲۶ هزار دلار بوده و همچنین متوسط هزینه زندگی سالانه (در حالت صرفه‌جویانه) سالیانه ۱۲ هزار دلار می‌باشد.

بدیهی است که جز موارد بالا، یکسری مدارک دیگر از فرد متقاضی خواسته خواهد شد؛ مانند ترجمه کلیه مدارک هویتی، سوء سابقه و…؛ همچنین برای مقاطع ارشد و دکتری یکسری مدارک اضافی (مانند توصیه نامه، ارائه مدارک سابقه کار، ارائه مقالات چاپی، پروژه‌ها و….)

ویزای تحصیلی کانادا

دانشجو که قصد دارد بیش از ۶ ماه در کانادا تحصیل کند باید مجوز تحصیل از cIc دریافت کند درخواست داوطلب به صورت آنلاین در مرحله اولدرخواست می شود و بعد از گرفتن پذیرش از یکی از دانشگاه ها مجوز ویزا برای ورود به کانادا دریافت می‌کند این مجوز ویزا در سفارت خانه ها داده میشود و درصورت تکمیل نبودن مدارک به شخص ویزا داده نمی‌شود

study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 7 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

مدارک لازم برای تحصیل در کانادا

ضمن آنکه در بند بعدی، درباره مراحل کامل قبولی برای تحصیل در کانادا صحبت خواهیم نمود، در همینجا جا دارد بگوییم که این روند به طور عمومی ۲ مرحله دارد:

  • مرحله اول اقدام برای پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه، کالج و موسسه آموزشی در کانادا
  • مرحله دوم اقدام برای ویزای تحصیلی پس از اخذ پذیرش تحصیلی

که در ادامه مدارک مورد نیاز برای هر ۲ مورد (که در بسیاری از موارد با هم یکسان هستند) را لیست کرده ایم:

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی کانادا

  • ارائه مدارک شناسایی و هویتی و سوء سابقه و ترجمه آنها
  • ارائه مدرک تحصیلی؛ ترجمه و معادل‌سازی شده با ریز نمرات با نمرات قابل قبول از سمت موسسه آموزشی مقصد
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر با نمره قابل قبول برای موسسه آموزشی مقصد
  • ارائه پاسپورت دارای اعتبار
  • ۲ الی ۳ قطعه عکس پرسنلی (عکس باید برای ۶ ماه اخیر باشد)
  • تکمیل و ارسال فرم پذیرش تحصیلی موسسه آموزشی مد نظر
  • پرداخت هزینه اپلیکیشن فی (هزینه ثبت نام) و ارائه فیش واریزی آن
  • در صورت درخواست موسسه آموزشی مد نظر، ارائه مدارک تمکن مالی
  • ارائه انگیزه نامه (SOP)
  • ارائه نامه CV برای قوت بیشتر پرونده پذیرش تحصیلی شما
  • ارائه توصیه‌نامه (بیشتر برای مقاطع ارشد و دکتری کاربرد داشته و ترجیحا حداقل ۲ الی ۳ توصیه‌نامه داشته باشید)
  • ارائه رزومه و سوابق کاری و بیمه و ترجمه آن‌ها در صورت لزوم (سابقه کار بیشتر برای مقطع دکتری و گاها ارشد نیز لازم خواهد بود)
  • ارائه مقالات، مجلات و کتب چاپی، اسناد پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی (کاربرد بیشتر در مقطع دکتری و گاها ارشد)
  • ارائه فرم کاستودین (ویژه متقاضیان تحصیلی زیر ۱۸ سال که در آن سرپرست خود را معرفی می‌کنند)

مدارک مورد نیاز برای ویزا تحصیلی کانادا

  • ارائه مدارک شناسایی و هویتی و ترجمه آنها
  • داشتن پاسپورت دارای اعتبار و اسکن صفحه اول آن
  • ارائه مدرک تحصیلی؛ ترجمه و معادل‌سازی شده با ریزنمرات
  • ارائه نامه پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی در کانادا
  • فرم‌های تکمیل شده ویزای تحصیلی و پرداخت هزینه ویزا
  • مدارک مالی از دارایی شخصی (سند خانه، ماشین، مغازه، زمین و…)
  • ارائه مدارک تمکن مالی به میزان شهریه تحصیلی و هزینه زندگی به ازای هر سال تحصیلی (به طور حدودی ۳۵ هزار دلار + ۴ هزار دلار به ازای هر همراه)
  • انگیزه نامه (SOP) و برنامه درسی (Study Plan)
  • ارائه ترجمه رزومه کاری، سوابق کاری و بیمه
  • فیش واریزی شهریه دانشگاه
  • گواهینامه ثبت نام الکترونیکی
  • در صورت اجبار از سمت سفارت، ارائه توصیه‌نامه
  • در صورت اجبار از سمت سفارت، ارائه مدرک زبان
  • در صورت اجبار از سمت سفارت، ارائه مقالات چاپی (بیشتر برای دکتری و ارشد)
  • برای قوت بیشتر پرونده، ارائه دیگر مدارکی مانند گواهی و Certificateهای فنی حرفه‌ای اخذ شده و…

نکته: از سال ۲۰۱۳ برای تمامی افراد بالای ۱۴ سال تا ۸۰ سال که درخواست اخذ ویزای تحصیلی، کاری یا توریستی کانادا را دارند، انگشت نگاری در سفارت کانادا انجام می‌گیرد. هزینه انگشت نگاری برای هر فرد برابر با ۸۵ دلار بوده که این رقم برای هر خانواده ۱۷۰ دلار می‌باشد. همچنین نزدیک‌ترین سفارت‌های کانادا که مراحل انگشت نگاری و… در آن‌ها انجام پذیر است در کشورهای همسایه از جمله، ارمنستان، ترکیه و امارات متحده عربی است. برای انگشت‌ نگاری در ترکیه می‌توانید به سفارت کانادا در آنکارا و یا استانبول مراجعه نمایید.

نکته ۲: عموما منظور از مدارک هویتی در هر دو بخش فوق، مدارکی مانند شناسنامه و کارت ملی، پاسپورت معتبر و ارائه اسکن واضح از صفحه اول آن، عکس پرسنلی با استاندارد پاسپورت و مربوط به ۶ ماه اخیر، گواهی سوء سابقه، کارت پایان خدمت برای آقایان و سند ازدواج در صورت تاهل که کلیه آن‌ها باید به صورت ترجمه شده و رسمی توسط دارالترجمه ارائه شوند، می‌باشد.

مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی کانادا به صورت خلاصه

  •  عکس 
  • پاسپورت 
  • تمکن مالی (اندازه یک سال زندگی در کانادا)
  •  سند ملکی یا حساب بانکی همسر یا پدر
  •  آخرین مدرک تحصیلی
  •  ریزنمرات 
  •  ترجمه مدارک 
  • نامه عدم سوء پیشینه
  •  نامه سلامت 
  • و کارت واکسن
  •  مدرک زبان

ویزای دانشجویی کانادا

همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم برای تحصیل در کانادا، دانشجو می بایست بعد از اخذ پذیرش از دانشگاه، ویزای تحصیلی کانادا را اخذ نماید. فقط در راستای صدور ویزای دانشجویی این را در نظر داشته باشید که:

  1. برای تمکن مالی که در واقع فرد باید توانایی پرداخت هزینه دانشگاه و هزینه رفت و آمد از کشور مبدا خود به کانادا و بالعکس و زندگی در کانادا را داشته باشد، ارائه درست و صحیح و به میزان کافی این تمکن در قالب مدارک مالی و اسناد و نامه تمکن مالی بسیار مهم خواهد بود.
  2. پروسه بیومتریک و انگشت نگاری برای کلیه افراد ۱۴ تا ۸۰ سال اجباری است. (تمام شهروندان کشورهای خاورمیانه، اروپا و آفریقا که قصد اخذ ویزای کانادا را دارند بایستی توسط سفارت کانادا انگشت نگاری شوند.)

ویزای همراه دانشجو در کانادا

در صورتی که شما برای تحصیل تمام وقت در یکی از مدارس (در سن زیر ۱۸ سال) و یا دانشگاه‌های کانادا پذیرفته شده و ویزای تحصیلی بگیرید، می‌توانید والدین (یا سرپرست قانونی)، همسر و فرزندان خود را به ۳ طریق به همراه خود ببرید:

– ویزای گاردین ویژه محصلین زیر ۱۸ سال

در صورتی که متقاضی زیر ۱۸ سال پذیرش تحصیلی در مقاطع مدرسه و پیش از دانشگاه در کانادا، متقاضی با معرفی والد یا سرپرستی قانونی خود طی پروسه‌ای، می‌تواند برای ویزای آن‌ها به عنوان همراه متقاضی اقدام نماید.

– ویزای مجوز کار همراه Open Work Permit

ویزای مجوز کار به همسر دانشجویان شاغل به تحصیل به صورت تمام وقت، افراد دارای اقامت دائم کانادا و کارمندان تمام وقت اجازه می‌دهد، تا بدون نیاز به پیشنهاد کار مجزا در کانادا زندگی و کار کنند. برای دریافت این نوع ویزا، متقاضی می‌تواند همزمان با ویزای تحصیلی/ شغلی خود و یا پس از آن اقدام کند. متقاضیان باید مبلغ ۱۵۵ دلار برای درخواست ویزای مجوز کار و ۸۵ دلار برای انگشت‌نگاری در این راستا پرداخت کنند.

– ویزای توریستی همراه Temporary Resident Visa

ویزای توریستی همراه و یا TRV مخصوص فرزندانی است که والدین آن‌ها ویزای تحصیلی و یا شغلی خود را دریافت کرده‌اند. با دریافت این نوع ویزا، فرزندان نیازی نیست که ابتدا در فرآیند پذیرش مدرسه شرکت کرده و می‌توانند به عنوان همراه والدین خود به کانادا بروند. فرزندان زیر ۱۸ سال همراه با والدین برای ثبت‌نام در مدارس نیازی به مجوز تحصیل نداشته، اما فرزندان بالای ۱۸ سال باید برای دریافت مجوز تحصیلی اقدام کنند. متقاضیان باید مبلغ ۱۰۰ دلار برای درخواست ویزای مجوز کار و ۸۵ دلار برای انگشت‌نگاری پرداخت کنند.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 15 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

نکات مهم قبل از مهاجرت تحصیلی به کانادا

رشته تحصیلی مقطع پیشین و رشته ای که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید باید با هم مرتبط باشند. در صورتی که قصد تحصیل در رشته ای جدید را دارید باید بتوانید ارتباط درست و منطقی ما بین رشته فعلی و رشته ای که پیش از این در آن تحصیل کرده اید بیابید و به دانشگاه ارائه کنید.

با توجه به شرایط کنونی پروسه اپلای و عطف به زمان بر بودن و حساسیت فرایند مهاجرت به کانادا از این طریق و درک این مورد که هرگونه اشتباه ممکن است منجر به شکست درخواست شما شود، بهترین راه درخواست کمک از متخصصان و خبرگان این مسیر است.

اگر قصد حضور در موسسه آموزشی برای شش ماه یا بیشتر در استان کبک، را دارید باید گواهینامه پذیرش کبک (CAQ) را نیز دریافت کنید. پس از درخواست CAQ، درخواست شما بررسی و تأیید می شود و تأییدیه از طریق پست به محل زندگی تان ارسال خواهد شد.

مسافرت به کانادا

کانادا یکی از مکان های جذاب برای گردشگری است. اگر قصد سفر به این مکان زیبا را دارید راهنمایی های زیر می تواند به شما کمک شایانی کند.

  1. تاریخ بلیط خود را به یاد داشته باشید، بلیطی تهیه کنید که بتوانید تاریخ برگشت خود را در صورت لزوم تغییر دهید.
  2. بیمه سفر به شدت توصیه می شود. بیمه درمانی شما در موسسه آموزشی کانادا فقط می تواند دوره تحصیل شما را پوشش دهد.
  3. حتما در زمان مناسب در فرودگاه حاضر شوید، برای پروازهای بین المللی حدود ۲ ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باید حاضر شوید.
  4. اگر بلیط بازگشت ندارید مطمئن شوید که برای تهیه بلیت بازگشت وقت کافی دارید.
  5. مطمئن شوید که گذر نامه شما حداقل برای مدت ۶ ماه پس از تاریخ برگشت شما اعتبار دارد.
  6. محل اقامت خود را در کانادا و اینکه چگونه خود را به آنجا برسانید را بدانید.
  7. مقداری پول محلی کانادا برای پرداختی های لازم از مبدا تا مقصد با خود همراه داشته باشید.
  8. پول نقد و یا چک مسافرتی کانادا را نیز با خود داشته باشید.
  9. حداکثر وزن باری که می توانید با خود ببرید را بدانید.
  10. هرگز قبول نکنید وسایل دیگران را در چمدان خود قرار دهید. ممکن است کالایی غیرقانونی باشد که مسئولیت آن با شما خواهد بود.
  11. مواردی که برای حمل آنها محدودیت دارید را شناسایی کنید مواردی مثل: الکل، تنباکو، داروهایی که مورد تأیید دولت کانادا نیست و…
  12. موارد ضروری مثل یک دست لباس و کمی آب با خود همراه داشته باشید تا اگر پرواز تأخیر داشت از آن استفاده کنید.
  13. به یاد داشته باشید که به وضوح همه چمدان خود را برچسب گذاری کنید، نام و آدرس کامل مقصد خود را در کانادا ذکر کنید. همچنین با اطلاعات تماس کانادایی خود یک کارت را در داخل توشه خود قرار دهید.
  14. به یاد داشته باشید کالاهای ارزشمند (مانند دوربین ها، جواهرات، لپ تاپ ها، تلفن ها، کارت های اعتباری و پول نقد) را در چمدان خود نگذارید.
  15. فتوکپی اسناد مهم را تهیه کنید و یک سری از آنها را در چمدان خود گذاشته و بقیه را در خانه نزد شخصی قابل اطمینان بگذارید.

این اسناد می توانند موارد زیر باشند:

  • گذرنامه
  • بلیط های هواپیمایی
  • بیمه مسافرتی
  • نامه پذیرش از موسسه کانادایی شما
  • آدرس ها و شماره تلفن های ضروری
  • بیانیه بانکی نشان دهنده مدارک مالی شما
  • معرفی نامه از موسسه مهاجرتی خود
  • نسخه پزشکی برای داروهایی که با خود حمل می کنید.
  • مدارک پزشکی
  • چک های مسافرتی و …

شوک فرهنگی

شوک فرهنگی اصطلاحی است که یک شخص در مواجهه با یک فرهنگ جدید درکشور دیگر با آن مواجه می شود که به این دلیل مورد توجه قرار می گیرد که ممکن است در فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی داشته باشد و فرد را دچار اضطراب کند. در این زمینه نیز مشاورین موسسه مهاجرتی اسپرلوس در کنار شما هستند.

نکاتی برای مدیریت شوک فرهنگی:

  • قبل از خروج ازکشور خود از فرهنگ کانادا مطلع شوید.
  • وسایلی که در نبود خانواده و دوستان به شما آرامش می دهند را با خود همراه داشته باشید.
  • در صورت عدم اطمینان از هر موردی سوال بپرسید.
  • از ایده ها و تجربیات جدید استقبال کنید.
  • با دانشجویان بین المللی دیگر درباره تجربیات خود در کانادا صحبت کنید.
  • از خدمات پشتیبانی حرفه ای موجود در موسسه مهاجرتی اسپرلوس استفاده کنید.
  • در برخورد با مسائل راحت باشید و همه چیز را جدی نگیرید.
study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 8 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

یافتن شغل و مهاجرت تحصیلی به کانادا

بسیاری از دانشجویان برای پوشش دهی بخشی از هزینه های مهاجرت تحصیلی به کانادا تمایل دارند در کنار تحصیل به کار نیز مشغول شوند.

اگر شما اجازه تحصیل داشته باشید و موسسه آموزشی شما معتبر باشد، می توانید در محوطه دانشگاه خود کار کنید البته طبق قانون جدید ۲۰۱۷ می توانید خارج از محیط دانشگاه کار کنید به شرطی که دانشجوی تمام وقت باشید.

چند نکته:

  • دانشجویانی که اجازه تحصیل ندارند نمی توانند کار کنند.
  • حداکثر ۲۰ ساعت در هفته مجاز به کار کردن در طول ترم هستید، در طول تعطیلات (تابستانی ،بهاری و زمستانی) می توانید به صورت تمام وقت کار کنید.

دانشجویانی که نمی توانند کار کنند:

  • دانشجویان پاره وقت
  • دانشجویانی که در مقطع دبیرستان به صرت تمام وقت تحصیل می کنند.
  • دانشجویانی که بورسیه شدند.
  • دانشجویانی که در دوره های زبان اموزی ثبت نام کرده اند.
  • دانش آموزانی که از آژانس توسعه بین المللی کانادا (CIDA) پول دریافت می کنند.
  • دانش آموزانی که قبلا ازفرصت کار در بیرون از محیط دانشگاه استفاده کرده اند و به دلیل عدم رعایت قوانین از ادامه آن محروم شدند.

اگر به عنوان یک فارغ التحصیل می خواهید در کانادا کار کنید باید در خواست مجوز کار پس از تحصیلات دهید و تا زمانی که این مجوز برای شما صادر شود شما می توانید. در کانادا کار کنید در غیر اینصورت باید کانادا را ترک کنید.

دانستن موارد زیر برای اشتغال در طول تحصیلات بسیار مهم است:

  • کار نیمه وقت در حین تحصیل نمی تواند نیاز مالی شما را تأمین کند.
  • ممکن است شغل مناسب خود را پیدا نکنید و یا وقت زیادی برای کار کردن نماند.
  • واقع بین باشید و مدت زمانی که می توانید کار کنید را تعیین نمایید و متناسب با آن شغل مناسب خود را پیدا کنید.
study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 9 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

تمکن مالی لازم برای تحصیل در کانادا

فرد متقاضی تحصیل در کانادا باید تمکن مالی لازم برای تحصیل در کانادا را داشته باشد؛ تمکن مالی که در واقع در قالب یک سری اسناد و مدارک مالی برای اثبات داشتن هزینه‌های کافی از سوی شخص متقاضی برای زندگی و تحصیل در کانادا بوده، می‌بایست نشان‌ دهنده توانایی مالی متقاضی به میزان شهریه تحصیلی سالانه دانشگاه، کالج و یا موسسه آموزشی مد نظر به علاوه حداقل هزینه زندگی یک سال دانشجو در کانادا در هنگام تحصیل باشد. این هزینه‌ها عموما شامل محل اقامت (خوابگاه ارزان‌ترین گزینه و اجاره خانه تک نفره گرانترین گزینه)، خورد و خوراک، لوازم، کتب و وسایل تحصیلی و دیگر مخارج می‌گردد. دقت فرمایید که برای این موارد یک مبالغی به عنوان حداقل در نظر گرفته می‌شود که قابل تغییر نیست؛ به عبارتی شما نمی‌توانید بگویید که برای مثال می‌توانید با سالی ۵ هزار دلار در کانادا زندگی نمایید و بنابراین همین مقدار تمکن مالی ارائه شود کافی خواهد بود! متوسط هزینه زندگی یک دانشجو در کانادا به شهر و استان محل زندگی و تحصیل بستگی دارد، برای مثال بین مونترال و ونکوور که هر دو جزء شهرهای بزرگ، پیشرفته و مرفه کانادا هستند هم حتی تفاوت واضحی در هزینه‌های زندگی وجود دارد؛ تا چه برسد به مقایسه شهرهای بزرگ با شهرهای کوچک یا متوسط؛ اما در حالت کلی و به طور میانگین، هزینه‌های زندگی برای یک دانشجو ضمن تحصیل در کانادا، سالیانه بین ۱۱ تا ۱۴ هزار دلار خواهد بود (متوسط ۱۲ هزار دلار در سال) که البته این هزینه برای یک زندگی به سبک دانشجویی و کاملا صرفه‌جویانه است. حال ممکن است شخصی تمایل به اجاره آپارتمان به صورت تک نفره داشته باشد و در اون حالت صرفا هزینه اجاره سالانه فرد از این مبلغ هم ممکن است بیشتر گردد! بنابراین تبصره‌های مختلفی وجود داشته و ما همین حالت و رقم متوسط و میانگین را در نظر خواهیم گرفت.

همچنین مشابه همین قضیه درباره هزینه تحصیل در هر موسسه آموزشی کانادا و هر رشته تحصیلی به خصوص برخی رشته‌های خاص وجود دارد؛ یعنی در یک دانشگاه شاید بتوان با کمتر از ۱۰ هزار دلار در سال شهریه در مقطع کارشناسی تحصیل نمود و در عین حال در دانشگاه دیگری همین شهریه برای همان رشته و مقطع ممکن است بیش از ۴۲ هزار دلار در سال باشد. یا مثالی دیگر؛ ممکن است در یک دانشگاه شهریه یک رشته عمومی مانند علوم اجتماعی ۲۵ هزار دلار در سال بوده در حالی که شهریه برای رشته‌ایی مانند پزشکی، دندانپزشکی یا دامپزشکی در همان دانشگاه و در همان مقطع به بیش از ۶۰ هزار دلار در سال برسد. اما باز در این باره ما از یک میانگین از میزان شهریه کلیه دانشگاه‌ها و کالج‌های کانادا، مقاطع تحصیلی و همچنین رشته‌های تحصیلی مختلف استفاده خواهیم نمود و به عنوان یک رقم میانگین و متوسط، هزینه ۲۲ الی ۲۶ هزار دلار در سال در نظر گرفته شده است.

شماره بیمه اجتماعی یا سین کارت (SIN) کانادا چیست؟

شماره ای ۹ رقمی که به کسانی که مجوز مهاجرت تحصیلی به کانادا یا اجازه کار دارند و یا تازه واردند و قصد اقامت دائم در کانادا را دارند انحصار پیدا می کند (کد ملی فرد در کاناداست). سین نامبر را می توانید پس از ورود به کانادا از یکی از دفاتر خدماتی کانادا (Service Canada) دریافت کنید.

چند نکته:

  • بدون قرارداد برای کسی کار نکنید چون ممکن است از شما سوء استفاده شود.
  • اطمینان حاصل کنید که حداقل دستمزد را دریافت می کنید و بررسی کنید که مالیات از حقوق شما کسر شده است.
  • اطمینان حاصل کنید شغل شما قانونی است در غیر اینصورت مجازات سنگین در انتظار شماست.
  • اصول اولیه قوانین کار کانادا را یاد بگیرید و از حقوق قانونی خود مطلع شوید.
  • برای یافتن فرصت های شغلی می توانید از موسسه های مهاجرتی، روزنامه ها و … کمک بگیرید، رزومه خود را در فرمت کانادایی تهیه کنید.
study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 10 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

انواع بورسیه تحصیلی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا

بورسیه های مختلفی برای غیر کانادایی ها در نظر گرفته شده است که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم.

در مهاجرت تحصیلی به کانادا، دریافت کمک مالی تحصیلی و کمک هزینه تحصیلی فوق لیسانس امکانپذیر است.

اکثریت دانشگاه های کانادا، نوعی کمک مالی برای دانشجویان بین المللی که در سطح تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند، ارائه می دهند.

کمک می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تدریس / کارشناسی ارشد
  • بودجه تحقیقاتی
  • بورس تحصیلی فارغ التحصیلان دانشگاه
  • بورس تحصیلی خارجی
  • دوره های آموزشی
  • دانشجویان ممتاز

میزان کمک مالی بستگی به مؤسسه مورد نظر شما دارد.

study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 11 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

جاذبه های گردشگری کانادا

  • بازدید از آبشار نیاگارا، کوههای راکی، دریاچه ها و دشت های بکر
  • قایقرانی در سرزمین های شمال غربی
  • کارناوال زمستانی شهر کبک
  • گشت و گذار و پیاده روی در تابستان
  • اسکی روی زمین در زمستان
  • گذراندن تعطیلات در مزرعه ساسکاچوان
  • سورتمه سواری در یوکان

اینها تنها گوشه ای از جاذبه های گردشگری کانادا هستند.

خدمات گردشگری:
اگر در بدو ورود به کانادا امکان خرید خودرو شخصی را ندارید، اصلا نگران نباشید چون از طریق سیستم حمل و نقل عمومی به راحتی می توانید به تمام کانادا با هزینه های پایین سفر کنید.

خطوط هوایی داخلی:
پرواز سریع ترین راه برای سفر در سراسر شمال آمریکا است. بزرگترین خطوط هوایی کانادا یعنی: Air Canada و WestJet و پورتر برای جابجایی مسافران بین شهرهای شمالی خدمات ارائه می کنند.

سفر ریلی در کانادا:
VIA Rail خدمات مسافری را، آن هم ۲ بار در هفته در کانادا فراهم می کند. جابجایی مسافران بین مونترال و هالیفاکس و حمل و نقل بین مونترال و تورنتو به ونکوور است.

سفر اتوبوسی در کانادا:
در کنار حمل و نقل محلی شهر، شرکت های اتوبوس کانادایی شبکه وسیعی از خدمات اتوبوس قابل اعتماد را در سراسر کشور ارائه می دهند که شامل خدمات مکرر مرکز شهر تا مرکز شهر بین شهرهای بزرگ است.

ارز کانادا

دلار کانادا در ۵ دلار، ۱۰ دلار، ۲۰ دلار، ۵۰ دلار و ۱۰۰ دلار در دسترس است.

سکه های کانادایی دارای نام های پنج سنت (نیکل)، ۱۰ سنت، ۲۵ سنت (سه ماهه)، ۱ دلار (loonie) و ۲ دلار (toonie) می باشند. در ادامه به بانکداری در کانادا اشاره ای می کنیم.

بانکداری در کانادا

بانک های کانادا در بسیاری از موارد با همتایان آمریکایی و اروپایی خود مشابه هستند. رایج ترین شیوه بانکداری، بانکداری اینترنتی است و روش رایج برای پرداخت صورتحساب و انجام معاملات دیگر است بسیاری از دانشگاه ها گزینه های بانکی آنلاین برای پرداخت هزینه تحصیل و حساب را ارائه می دهند.

برای اینکه در کانادا با مشکل ارزی و بانکی مواجه نشوید در مورد اینکه آیا بانک فعلی شما در کانادا مشارکت کرده است یا نه تحقیق کنید. از امتیازات حساب دانشجویی در هر بانک کانادا مطلع شوید.

چند نکته: در کانادا عابر بانک های بیشماری وجود دارد و در همه جا در دسترس اند. البته شما باید از عابر بانکهای مربوط به بانک خود استفاده کنید و خدمات بگیرید . ساعت کار بانک ها از دوشنبه تا جمعه از ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر (بعضا ۵ عصر) در روز شنبه تا ساعات پایانی روز خدمات ارائه می کنند، روز یکشنبه روز تعطیلی برای اکثر بانکهاست. ویزا و مستر کارت دو کارت اعتباری اصلی پذیرفته شده توسط اکثر شرکت های بزرگ است. Visa یا MasterCard موجود شما ممکن است در کانادا پذیرفته شود، اما قبل از آن با بانک خود چک کنید و از نرخ ارز و سایر هزینه های معامله خارجی مطلع شوید.

انتقال پول به کانادا:

آسانترین راه برای انتفال پول به کانادا از طریق صرافی ها و یا بانکهای بین المللی هستند.

چند نکته: برخی از بانک ها می توانند پول الکترونیکی را به حساب کانادایی شما انتقال دهند. شما همچنین می توانید با استفاده از یک پیش نویس بانکی از کشور دیگری پول انتقال دهید، اما این روش ممکن است مدتی طول بکشد و هزینه بر باشد.

بانک های اصلی کانادا عبارتند از:

  • بانک مونترال BMO
  • بانک تجارت امپریال کانادا CIB
  • دژ
  • اردین ها
  • کانادا HSBC
  • بانک سلطنتی کانادا RBC
  • کانادا اعتماد TD
  • Scotiaban
شرایط بیمه بهداشتی بعد از مهاجرت تحصیلی به کانادا

کانادا دارای سیستم بهداشتی بسیار خوبی است. هر استان دارای مراقبت های بهداشتی مختص به خود است.

توصیه می شود که قبل از مهاجرت تحصیلی به کانادا، بیمه درمانی مسافرتی را خریداری کنید. برای اطلاعات بیشتر با نماینده مسافرتی خود (موسسه مهاجرتی اسپرلوس) تماس بگیرید.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 12 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

هزینه تحصیل در کانادا

تعداد دانشجویان بین المللی در کانادا هر سال همچنان در حال افزایش است و بسیاری از آنها پس از پایان تحصیل می تواند در کانادا بماند نکته اصلی گرفتن  ویزا تحصیل در  کانادا همیشه در اختیار افسر ویزا است سال گذشته کانادا بیش از ۴۰۰ هزار دانشجوی بین المللی پذیرش کرد اکثر دانشجویان از کشورهای فرانسه ایران هند چین ژاپن برزیل بودند. موسسه مهاجرتی اسپرلوس از گرفتن مجوز تحصیل شما تا اقامت دائم در هر مرحله در کنار شما خواهد بود و به شما کمک میکنند اقامت تحصیلی شما را به اقامت دائم تبدیل کند از آنجایی که کانادا یک کشور دو زبان می باشد می‌توان اگر تسلط به زبان فرانسه هم دارید به این زبان تحصیل کنید.

در این بخش کمی گسترده‌تر از اندک اشاراتی در قبل درباره هزینه تحصیل در کانادا صحبت خواهیم کرد. البته موضوع بحث در این بخش صرفا هزینه‌های شهریه تحصیلی دانشگاه، کالج و… بوده و درباره جزئیات هزینه زندگی در کانادا در بخشی دیگر به طور مفصل‌تر صحبت خواهیم نمود. همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، فارغ از مقطع تحصیلی، دانشگاه، کالج و موسسه آموزشی انتخابی، رشته تحصیلی مد نظر و… به طور متوسط با یک میانگین‌گیری از فاکتورهای بیان شده، هزینه تحصیل یک دانشجوی بین‌المللی در کانادا در مقاطع دانشگاهی سالیانه بین ۲۲ تا ۲۶ هزار دلار در سال بوده که این هزینه برای مقاطع قبل از دانشگاه یعنی دوران مدرسه برای دانشجویان بین‌المللی بین ۸ تا ۱۶ هزار دلار در سال (مدارس عمومی) و ۶ تا ۲۶ هزار دلار در سال (مدارس خصوصی) خواهد بود.

حال بیاییم میانگین شهریه دانشگاهی ۲۲ تا ۲۶ هزار دلار در سال را کمی وسیع‌تر بررسی کنیم؛ ابتدا این مبلغ را برای مقاطع تحصیلی مختلف بشکافیم:

  • متوسط هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی بطور متوسط از کلیه رشته‌ها و دانشگاه‌های در کانادا سالیانه ۲۶ هزار دلار خواهد بود.
  • متوسط هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بطور متوسط از کلیه رشته‌ها و دانشگاه‌های در کانادا سالیانه بین ۱۶ تا ۲۲ هزار دلار خواهد بود.
  • متوسط هزینه تحصیل در مقطع دکتری بطور متوسط از کلیه رشته‌ها و دانشگاه‌های در کانادا سالیانه بین ۹ تا ۱۵ هزار دلار خواهد بود.

مبلغ مذکور برای مقطع دکتری برای چندی دانشگاه با تعداد کم، ممکن است به ۱۷ الی ۲۰ هزار دلار در سال هم برسد اما از طرف دیگر در بسیاری از دانشگاه‌های کانادا تحصیل در مقطع دکتری می‌تواند بسیار ارزان‌تر (کمتر از ۷ الی ۹ هزار دلار در سال) تمام شود. در واقع کانادا از جمله معدود کشورهای پیشتاز در زمینه نظام آموزشی و دانشگاهی انگلیسی زبان بوده که تحصیل در مقطع دکتری در آن بسیار ارزان‌تر از دیگر رقبای انگلیسی زبان خود مانند استرالیا، آمریکا و انگلیس می‌باشد. همچنین از طرفی اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری در این کشور بسیار راحت است؛ حداقل نسبت به مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد؛ از طرفی تعداد دانشگاه‌های قابل توجهی در کانادا هستند که مقطع دکتری را به کل به صورت فول فاند (تحصیل رایگان) ارائه می‌دهند. پس از دکتری، اخذ بورسیه برای مقطع کارشناسی ارشد آسان‌تر بوده اما حقیقتا اخذ بورسیه در مقطع کارشناسی در کانادا برای دانشجویان بین‌المللی بسیار سخت و رقابتی است.

حال که مبحث میزان شهریه تحصیلی را برای مقاطع مختلف شرح داده، بیاییم کمی این موضوع را برای دانشگاه‌های مختلف این کشور بررسی کنیم؛ ارزان‌ترین شهریه دانشگاه‌های کانادا طبق آخرین آمار ۷۲۰۰ دلار در سال برای مقطع کارشناسی و ۳۲۵۰ دلار در سال برای تحصیلات تکمیلی می‌باشد. از طرفی این رقم می‌تواند تا بیش از ۵۵ هزار دلار در سال برای مقطع کارشناسی و بیش از ۳۳ هزار دلار در سال برای تحصیلات تکمیلی برای برخی دانشگاه‌های برتر این کشور مانند دانشگاه تورنتو، بریتیش کلمبیا، کوئینز، اتاوا، وسترن، مک مستر و… برسد. البته شما کلیه این موارد را برای رشته‌های عمومی در نظر بگیرید؛ وگرنه مسلم است که هزینه رشته پزشکی در دانشگاه‌های مذکور به حداقل بیش از ۷۰ و شاید ۱۰۰ هزار دلار در سال هم می‌رسد. یک نکته‌ایی که وجود دارد و البته با منطق نیز سازگار است، این بوده که دانشگاه‌های سطح بالای کانادا از نظر رتبه و جایگاه معمولا شهریه‌های بالاتری دارند؛ مانند چندی از دانشگاه‌های نامبرده و از طرفی دیگر، دانشگاه‌های بسیار ارزان این کشور مانند بونیفیس، برندون، منونایت، یادبود نیوفاندلند که مبالغ شهریه آن‌ها زیر ۱۰ هزار دلار در سال است معمولا جزء رتبه‌های نزدیک به آخر در کانادا هستند اما همیشه این قضیه صادق نیست؛ برای مثال بسیاری دانشگاه‌‌ها هستند که با وجود رتبه زیر ۳۰، شهریه‌های ارزانی دارند (مانند دانشگاه کلگری برای مقطع ارشد با رتبه ۸ و دانشگاه گوئلف با رتبه ۱۹ و…) و بالعکس این قضیه هم وجود دارد.

حال که قضیه شهریه تحصیلی در کانادا را کمی بیشتر از دو منظر دانشگاه انتخابی و مقطع تحصیلی متقاضی بررسی کردیم، جا دارد که این قضیه را از منظر رشته‌ی تحصیلی نیز بررسی نماییم. در واقعیت، این قضیه درست است که میزان شهریه هر رشته با رشته دیگری متفاوت است اما این تفاوت‌ها آنقدر شاید زیاد نباشد که بخواهیم برای همه رشته‌ها در کانادا آن‌ها را بیان کنیم. فقط در این حد بگوییم که فارغ از مسائل بحث شده در بالا یعنی مقطع تحصیلی متقاضی و دانشگاه انتخابی، عموما به ترتیب رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، کارشناسی ارشد مدیریت (MBA)، داروسازی، مهندسی، وکالت و حقوق، علوم کامپیوتر و گاها ریاضیات جزء گران‌ترین رشته‌های تحصیلی در کانادا بوده و مابقی رشته‌ها رنج شهریه‌ای نزدیک به مقادیر متوسط و میانگین بیان شده برای هر مقطع یا نوع دانشگاه داشته و یا اختلاف نه چندان زیادی با آن مبالغ ذکر شده دارند که بنابراین بیان شهریه یک به یک آن‌ها از حوصله این بخش از مقاله خارج است.

دیگر شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا

در دریافت ویزای دانشجویی و مهاجرت تحصیلی به کانادا با دیپلم برخی از موارد زیر نیز ممکن است اعمال شود.

  • ممکن است متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا از برخی کشورهای اروپا، خاورمیانه یا آفریقا نیاز به ارائه بیومتریک (عکس و اثرانگشت) داشته باشند.
  • برخی از متقاضیان پیش از دریافت مجوز تحصیلی و مهاجرت تحصیلی به کانادا ممکن است نیاز به معاینات پزشکی یا بررسی سوء سابقه توسط پلیس داشته باشند. در صورت داشتن سابقه کیفری امکان دریافت مجوز تحصیل وجود نخواهد داشت ممکن است از شما خواسته شود که گواهی ترخیص پلیس را به عنوان مدرک ارائه دهید.
  • ازجمله شرایط ویزای تحصیلی و مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل و یا مهاجرت با مدرک دیپلم اثبات تمکن مالی برای گذران زندگی در کانادا می باشد. در حال حاضر این مبلغ ۱۰,۰۰۰ دلار کانادا (۷،۶۵۰ دلار آمریکا) برای هرسال اقامت شما علاوه بر هزینه های تحصیل در نظر گرفته می شود. همچنین باید اثبات نمایید که هزینه کافی برای بازگشت به کشور خود را خواهید داشت.

برای اثبات تمکن مالی، می توانید یکی از اسناد زیر را به دولت کانادا ارائه دهید:

صورت حساب بانکی، شواهدی از انتقال نقدینگی به حساب بانکی شما در کانادا، اثبات توانایی پرداخت شهریه و هزینه اقامت، در صورت دریافت بورسیه تحصیلی در کانادا نامه ای از شخص یا موسسه ای که به شما پول می دهد و یا اثبات بودجه ای که از داخل کانادا به شما پرداخت می شود.

تحصیل در کانادا بسیار مقرون به صرفه می باشد هزینه تحصیل در کانادا از آمریکا و استرالیا و انگلستان کمتر می باشد در سال ۲۰۲۱ متوسط شهریه  دانشگاه بین المللی در کانادا حدود ۱۸  هزار دلار کانادا بود که در همان سال در یکی از دانشگاه‌های آمریکایی حدود ۴۰ هزار دلار آمریکا بوده است حدودشهریه های سالیانه در کانادا از ۶/۳۰۰ تا ۲۰/۰۰۰هزارتا متغیر می باشد 

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 13 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

وضعیت تحصیل در کانادا در دوران کرونا سال ۲۰۲۲

در جهت رسیدگی به تقاضاها برای پذیرش تحصیلی از کانادا و همچنین صدور ویزای دانشجویی (و در کل هر نوع ویزای اقامت بلند مدت مانند ویزای کاری، سرمایه‌گذاری، کارآفرینی و…) در حال حاضر هیچگونه محدودیتی وجود نداشته و چه بسا پس از فروکش کردن بحران همه‌گیری تا حد زیادی روند رسیدگی به این پرونده‌ها تسریع شده است. در طی اجرای واکسیناسیون سراسری در کانادا در سال ۲۰۲۱ میلادی و بهبود وضعیت سراسری این کشور، تقریبا می‌توان گفت که همه (یا حداقل اکثر) محدودیت‌های سفر به کانادا برداشته و یا کمتر گردیده و بنابراین برای متقاضیان سفر به این کشور به خصوص یک لیست از افرادی خاص مانند دانشجویان، ورزشکاران، نیروی کار بین‌المللی، افرادی که حضور آن‌ها ضرورت دارد (مانند افراد شاغل در بخش حمل و نقل)، خانواده افراد مقیم کانادا و… در حال حاضر به شرط تزریق حداقل ۲ دوز از یکی از واکسن‌های مورد تایید کانادا برای سفر به کانادا محدودیتی نیست. نوع واکسن‌هایی که تا به حال حاضر مورد تایید دولت کانادا برای سفر به این کشور رسیده، واکسن‌های فایزر، مدرنا، آسترازنکا، سینوفارم، سینوواک، جانسون اند جانسون، بیون تک و کوواکسین می‌باشد. در این راستا خبر رضایت‌بخش برای ایرانیان این است که درست در واپسین روزهای سال ۲۰۲۱ میلادی، واکسن سینوفارم که اکثر ایرانیان دوز‌های آن را تزریق کرده نیز به لیست واکسن‌های مورد تایید این کشور اضافه شده است. البته در این راستا توجه شود که از تزریق دوز دوم واکسن حداقل باید ۱۴ روز گذشته باشد.

بنابراین در حال حاضر هر متقاضی برای تحصیل در کانادا، توانایی اخذ پذیرش تحصیلی از این کشور را داشته و همچنین امکان صدور ویزای دانشجویی برای وی امکان‌پذیر است و یک متقاضی با داشتن پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی کانادا در صورتی که ۲ دوز کامل از یکی از واکسن‌های مذکور را تزریق کرده و از تاریخ دوز دوم واکسن حداقل ۱۴ روز گذشته باشد، اجازه‌ی سفر به کانادا را خواهد داشت. تنها در این راستا ۲ مورد را باید مورد توجه قرار داد: اول آنکه قانون قرنطینه ۱۴ روزه که برای افراد ۲ دوز واکسن زده برداشته شده، در حال حاضر به دلایل رخ دادن موج جدیدی از مبتلایان به این ویروس در کانادا (بخصوص در در انتاریو) و همچنین پدید آمدن سویه اومیکرون، قوانین پیرامون این قرنطینه درباره این که در کدام استان‌ها اجرا می‌شود، دقیقا چه افرادی ملزم به سپری کردن آن هستند و مدت زمان آن دقیقا چند روز است، باید گفت که بطور مداوم ممکن است در حال تغییر بوده و بنابراین پیرامون این موضوع در هنگام سفر خود به کانادا در همان بازه زمانی آخرین تغییرات و قوانین جدید را مرور نمایید.

مجوز تحصیل آنلاین در دوران کرونا کانادا ۲۰۲۲

با شیوع ویروس کرونا از ابتدای سال ۲۰۲۰، محدودیت‌های مختلفی برای عبور و مرور در میان کشورها برقرار شد که کانادا نیز از آن‌ها مستثنی نبود. در این میان دانشجویان بین‌المللی که امکان ورود به این کشور و شرکت در کلاس‌ها را به صورت حضوری نداشتند، مجوز تحصیل (study permit) آنلاین دریافت کردند. به عبارت دیگر آن‌ها می‌توانستند از طریق لپ تاپ و یا کامپیوتر شخصی خود در خانه به صورت مجازی در کلاس‌های درسی دانشگاه شرکت کنند.

حال آنکه در حال حاضر، بحران کرونا؛ حداقل به نسبت سال ۲۰۲۰ بسیار بهتر شده، هم محدودیت‌های سفر، صدور انواع ویزا از جمله ویزای دانشجویی و… رفع یا کاسته شده و هم محدودیت‌های تحصیل و تغییر از حالت آنلاین به حالت حضوری همانند سابق برگشته است. حال آنکه همچنان همه جهان از جمله کانادا درگیر این همه‌گیری هستند، به وجود جهش‌های جدید از این ویروس، سویه جدید اومیکرون، بالا رفتن مجدد آمار مبتلایان و… باعث می‌گردد که یکسری قوانین؛ یا به صورت سراسری یا به صورت استانی درباره شیوه تحصیل (آنلاین یا حضوری) تغییر نماید و متاسفانه این قوانین در حد ماه به ماه و حتی هفته به هفته ممکن است تغییر کند و بنابراین در این راستا هم توصیه می‌گردد در زمان اپلای و همچنین سفر به کانادا پس از اخذ ویزا، از آخرین بروزرسانی‌ها در این راستا از همین صفحه یا دیگر منابع موثق خبری آگاه باشید.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 14 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

تحصیل رایگان در کانادا

تحصیل در کانادا برای شهروندان کانادا و افرادی که اقامت دائم کانادا را داشته باشند، در مقطع مدرسه رایگان می‌باشد و برای مقاطع دانشگاهی به ویژه دانشگاه‌های دولتی هزینه کمی دارند. اما تحصیل برای دانشجویان و محصلان خارجی در هر مقطعی به صورت رایگان امکان پذیر نیست و مبلغی شهریه بابت تحصیل از آن‌ها که در بند فوق توضیح داده شده، اخذ می‌گردد. کما اینکه به تازگی در برخی از استات‌های کانادا این امر میسر شده تا تحصیل در دبیرستان‌های کانادا برای دانش آموزان خارجی رایگان باشد (برای مثال در صورتی که والدین شهروندی کانادا را اخذ نمایند). اما برای مقاطع ارائه شده در کالج‌ها و دانشگاه‌های کانادا امکان تحصیل رایگان حتی برای مردم کانادا هم وجود ندارد، مگر با دریافت بورسیه تحصیلی، که آن‌ها مخصوصا نوع فول فاند آن به صورت محدود در بین دانشجویان امکانپذیر بوده و بیشتر برای مقاطع دکترا یا با شانسی کمتر از دکتری، در مقطع ارشد امکان پذیر است. اما بورسیه مخصوصا فول فاند برای مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین‌المللی بسیار سخت و نادر است.

بورسیه تحصیلی کانادا

اغلب دانشجویان متقاضی تحصیل در کانادا بسیار علاقه‌مند به دریافت بورسیه تحصیلی هستند. واقعیت آن است که اخذ بورسیه تحصیلی کانادا در بسیاری از رشته‌ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا آسان است و می‌تواند کمک بسیار شایانی به هزینه‌های تحصیل در کانادا برای شخص محصل نماید. اما اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی بسیار محدود و در تعداد قابل توجهی از رشته‌های دانشگاه‌ها غیرممکن باشد. در مقطع کارشناسی ارشد نیز اگر دانشجو متقاضی تحصیل در کارشناسی ارشد مقاله محور باشد می‌تواند بورسیه تحصیلی دریافت کند و معمولا بورسیه تحصیلی برای کارشناسی ارشد پروژه محور چندان ارائه نمی‌شود. بیشترین میزان ارائه بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع دکتری صورت می‌پذیرد. اخذ بورسیه تحصیلی برای اکثر رشته‌ها در دوره دکتری کار سختی نیست اما میزان توانایی و موضوع تز دکتری فرد می‌تواند تاثیر بسزایی در اخذ بورسیه تحصیلی داشته باشد. میزان بورسیه تحصیلی نیز بسته به میزان بودجه مد نظر دانشگاه، سطح توانایی فرد، ارزش علمی پروژه و… متغیر است.

شرایط سنی تحصیل در کانادا

مهاجرت تحصیلی به کانادا می‌تواند از قبل ۱۸ سالگی و برای تحصیل در مدرسه آغاز شده و تا سنین ۴۰ سالگی برای مقاطع دکتری و پس از دکتری ادامه داشته باشد. دانش‌آموزان زیر ۱۸ سالی که قصد تحصیل در این کشور را دارند می‌توانند همراه با والدین خود به کانادا مهاجرت کرده و یا با ثبت نام در مدارس شبانه‌روزی (Boarding School) به تنهایی تحصیل کنند. پس از پایان دوران دبیرستان، متقاضیان می‌توانند از طریق اپلای برای کالج و یا دانشگاه در کانادا اقدام کنند. تحصیل در کالج رنج سنی گسترده‌ای را در بر می‌گیرد، در واقع شما می‌توانید از ۱۸ تا ۳۵ سالگی از دانشگاه‌ها، کالج‌ها و موسسات آموزشی کانادا، پذیرش تحصیلی دریافت کنید. اما برای تحصیل در دانشگاه عموما باید رنج سنی شما با مقطع تحصیلی انتخابی هماهنگی داشته باشد. به طور مثال برای مقطع کارشناسی بهتر است که حداکثر تا ۲۳ سالگی، مقطع کارشناسی ارشد تا ۲۸ سالگی و برای مقطع دکتری حداکثر ۳۵ سال داشته باشید. به دلیل اینکه مقطع پست داک به صورت محدودی ارائه می‌شود و مختص فارغ‌التحصیلان برجسته دکتری و شخصیت‌های آکادمیک است، تا اوایل دهه ۴۰ سالگی در صورت برخورداری از شرایط لازم می‌توان برای آن اقدام کرد.

همانطور که مشاهده می‌کنید تحصیل در کانادا برای رنج سنی مشخصی نیست و تقریبا در تمامی سنین می‌توان برای آن اقدام کرد. پس اگر می‌خواهید شرایط خود را برای مهاجرت به کانادا سنجیده و بهترین روش‌ مهاجرتی را متناسب با شرایط خود انتخاب کنید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا فرم ارزیابی اخذ ویزای تحصیلی را پر کنید.

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان

توجه داشته باشید که برای تحصیل در مقاطع دبستان تا دبیرستان نیازی به داشتن مدرک زبان تحصیلی معتبر وجود ندارد اما برای بسیاری این سوال بوده که آیا تحصیل در کانادا در دوره‌های دانشگاهی و کالج‌ها بدون مدرک زبان امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که برای پذیرش در تقریبا کلیه دانشگاه‌های کانادا، ارائه مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره ۶.۵ (یا ۶) و یا معادل آن برای دیگر آزمون‌های زبان معتبر در دانشگاه مقصد لازم و ضروری است. اما برای اخذ پذیرش از تعدادی از کالج‌ها و دانشگاه‌ها برای دانشجویان خود داشتن مدرک زبان با نمره حد نصاب مذکور را اجباری ندانسته (اما خود مدرک زبان را خواهند خواست) و قبل از ورود متقاضی به این کالج‌ها یا دانشگاه‌ها، برای شخص متقاضی یک آزمون تعیین سطح از دو زبان انگلیسی و فرانسوی برگزار می‌کنند تا بتوانند سطح زبان دانشجو را بسنجند. نمره متقاضی در یکی از این آزمون تعیین کننده مدت یک دوره زبان برای ایشان است. این دوره زبان معمولا در همان دانشگاه یا کالج برگزار می‌گردد اما ممکن است این دوره به یکی از موسسات آموزش زبان این کشور سپرده شود. متقاضی بعد از پایان دوره زبان می‌تواند پذیرش قطعی را از موسسه آموزشی مد نظر اخذ نموده و تحصیل خود را در کالج یا دانشگاه مورد نظر خود آغاز نماید. به کلیه این فرایند، “پذیرش مشروط” گفته می‌شود که در بند زیر کمی بیشتر درباره شرایط آن شرح داده خواهد شد.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 16 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

پذیرش مشروط در کانادا

برای پذیرش در هر دانشگاهی باید حداقل‌هایی ضروری را در مورد نمره زبان، معدل، مدرک و… کسب کرد. اما از مشکلات رایجی که دانشجویان در هنگام اپلای با آن مواجه می‌شوند کسب نکردن حداقل نمره مورد نیاز در آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی (یا فرانسوی برای دانشگاه‌های فرانسوی زبان) است. برای مثال ممکن است نمره کل شما در آیلتس یا تافل از حداقل‌های مورد انتظار دانشگاه کمتر باشد. در این مواقع دانشگاه‌ها به متقاضیان پذیرش مشروط (conditional offer) می‌دهند، یعنی متقاضی را به شرط شرکت در دوره‌های زبان دانشگاه و یا شرکت دوباره در آزمون و کسب نمره مورد نظر، می‌پذیرند البته کسب پذیرش مشروط ممکن است ریسک ریجکتی ویزا رو بالا برده و بر نظر مثبت آفیسر مهاجرتی نیز اثر بگذارد. با این حال داشتن پذیرش مشروط لزوما به معنی ریجکت شدن ویزا نیست و همچنان راه‌هایی وجود دارد که از آن طریق شما می‌توانید حتی با داشتن پذیرش مشروط، ویزای تحصیلی کانادا را دریافت کنید.

در واقع در فرآیند اخذ ویزای دانشجویی، بیشتر از هر چیزی کلیت پرونده شما حائز اهمیت است. یعنی اگر نقاط قوت مهمی مثل رزومه علمی- پژوهشی، تمکن مالی کافی، سوابق شغلی و یا فعالیت‌های داوطلبانه در پرونده شما موجود باشد و SOP قوی نیز ارائه دهید، پذیرش مشروط مانع و یا ریسکی در اخذ ویزای تحصیلی شما در کانادا نخواهد داشت. اما به این نکته حتما توجه گردد که پذیرش مشروط به معنای پذیرش بدون مدرک زبان نیست! در واقع در بند بالا هم تیتر را با این عنوان به منظور رفع این ابهام و تناقض بدین شکل نوشته‌ایم که یکبار برای همیشه، معقوله‌ایی تحت عنوان “تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان” که شایعه‌ایی بیش نیست را رد نماییم؛ به عبارتی واضح‌تر شما برای اخذ پذیرش مشروط طبق روال خلاصه مطرح شده در بالا، همانند یک متقاضی با پذیرش عادی می‌بایست آزمون زبان معتبر نزد آن دانشگاه را داده و مدرک و نمره آن را برای اخذ پذیرش تحصیلی ارائه دهید؛ حال که اگر نمره نتیجه آزمون از حد نصاب ذکر شده ۶.۵ یا ۶ کمتر باشد، برای دانشگاه درخواست پذیرش مشروط را (بجای درخواست پذیرش عادی) ارسال می‌نمایید. دانشگاه‌ها و کالج‌هایی که پذیرش مشروط را هم ارائه داده، در خود سایت‌شان فرم مخصوص تقاضا پذیرش مشروط را دارند و در غیر این صورت هنگام ارسال درخواست پذیرش تحصیلی، در نامه خود درخواست پذیرش مشروط را حتما به وضوح باید قید نمایید. البته توجه داشته باشید که پذیرش مشروط با توجه به شرایط گفته شده، معمولا برای هر کسی ممکن نیست و در کل بدین صورت است که افرادی پذیرش مشروط خواهند گرفت که از دیگر ابعاد تحصیلی مد نظر (معدل، سوابق علمی و تحصیلی و…) در موقعیت بسیار خوبی بوده اما صرفا در اخذ نمره زبان ملاک برای دانشگاه مقصد موفق نشده‌اند.

  • شما با اخذ پذیرش مشروط، از دانشگاه مقصد پذیرش اصلی و همچنین ویزای دانشجویی خود را نگرفته و صرفا یک ویزای کوتاه مدت برای شرکت در کلاس‌های دوره‌های تقویت زبان انگلیسی دریافت خواهید نمود که این دوره از ۳ ماه (کمترین حالت ممکن) تا ۱ سال (نهایت ۲ سال در بیشترین حالت و وضعیت خاص) می‌تواند به طول انجامد. پس از آن از شما آزمون زبان گرفته شده و پس از قبولی با نمره حد نصاب مذکور، پذیرش اصلی شما از دانشگاه مد نظر خواهد آمد و پس از آن ویزای تحصیلی شما به طول مدت زمان مقطع تحصیلی شما از سوی اداره مهاجرت کانادا صادر و به شما ارسال خواهد شد.

روش‌های پر کردن گپ تحصیلی

همانطور که در ابتدای مطلب و در بخش شرایط تحصیل در کانادا هم اشاره کرده‌ایم، از جمله شروط لازم برای تحصیل در کانادا، نداشتن گپ تحصیلی (فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی) بوده و یا اینکه اگر هم گپ تحصیلی وجود دارد، قابل توجیه باشد. توجه فرمایید که فاصله مجاز بین دو مقطع تحصیلی برای آنکه گپ تحصیلی ایجاد نگردد ۱ سال بوده و اگر این فاصله بیش از ۱ سال گردد، به هر میزانی که فاصله اضافه تداوم داشته باشد، گپ تحصیلی به وجود خواهد آمد که بهتر است وجود نداشته باشد و اگر هم به وجود آمده، تنها روش رفع این مشکل، توجیه این گپ تحصیلی با یک سری موارد قابل قبول از سمت اداره مهاجرت کانادا می‌باشد؛ از اصلی‌ترین موارد برای توجیه گپ تحصیلی در کانادا می‌تواند موارد زیر باشد:

خدمت سربازی برای آقایان: به مدت زمان خدمت

سابقه کار: به مدت زمانی که سابقه کار داشته‌اید.

فرصت برای آموزش زبان: معمولا برای این مورد ۱ سال در نظر گرفته می‌گردد.

آسیب فیزیکی: ایجاد آسیب فیزیکی حاد که مانع یا مخل ادامه تحصیل شخص گردد که به مدت زمان نقاهت مشکل فیزیکی فرد در نظر گرفته می‌گردد.

ازدواج / طلاق / تولد فرزند: به طور کلی برای مسائل مربوط به ازدواج، مدت زمان ۶ ماه گپ تحصیلی قابل توجیه را در نظر می‌گیرند.

پژوهش تحقیقاتی و یا شرکت در پروژه‌ایی پیرامون رشته تحصیلی مقطع ماقبل: به مدت زمان انجام پروژه

گذراندن دوره‌های آموزشی فنی حرفه‌ایی: شرکت در دوره‌ایی آموزشی برای اخذ مدرکی فنی (جدای از دانشگاه) مانند مجتمع فنی؛ به مدت زمان دوره مد نظر آن دوره لحاظ می‌گردد.

از دست دادن خانواده درجه ۱: معمولا برای این مورد تا سقف ۱ سال را در نظر می‌گیرند.

  • این‌ها اصلی‌ترین موارد برای پر کردن گپ تحصیلی یک فرد برای تحصیل در کانادا می‌تواند باشد؛ البته با توجه به انواع تبصره‌های مختلف، چندی مورد دیگر می‌تواند به این لیست اضافه شده و بالعکس؛ حتی برخی موارد برای فرد لحاظ نگردند؛ اما در حالت کلی موارد فوق برای توجیه گپ تحصیلی در کانادا مورد قبول هستند.

نکته: از دید بسیاری این تصور اشتباه وجود داشته که داشتن مشکل روحی، روانی، افسردگی، مصرف داروهای خاص و مواردی از این نظیر نیز می‌تواند به عنوان گپ تحصیلی با ارائه گواهی پزشکی لحاظ گردد که این مورد متاسفانه حداقل درباره تحصیل در کانادا صدق نمی‌کند.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 17 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

آشنایی با سیستم آموزشی کانادا

کانادا کشوری وسیع و پهناور واقع در قاره آمریکای شمالی است که بالغ بر ۱۶ هزار موسسه آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی را در خود جای داده است که از این بین چیزی در حدود ۱۳ هزارتای آن عمومی هستند. تحصیل در دوره‌های ماقبل دانشگاه برای کلیه شهروندان کانادایی رایگان بوده اما تحصیل در دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور حتی برای خود بومیان و شهروندان کانادا نیز شهریه دارد که البته برای اکثر دانشگاه‌ها، تفاوت در میزان شهریه بین دانشجویان بومی و بین‌المللی وجود دارد. جالب است بدانید که اغلب ساکنین کانادا دارای مدرک تحصیلات عالی از مراکز معتبر بین المللی بوده و در سال جاری میلادی نیز این کشور مجددا برای چندمین بار متوالی به عنوان باسواد‌ترین کشور در جهان انتخاب گردید. دولت، اداره مهاجرت و نظام آموزشی کانادا به دانشجویان خصوصا دانشجویان بین‌المللی احترام خاصی قائل هستند و به آنان دید به عنوان سرمایه‌های با ارزشی دارند. نظام آموزشی کانادا جزء برترین نظام‌های آموزشی جهان و هم‌راستا با دیگر رقیب‌های بزرگ انگلیسی زبان در قدرت سیستم آموزشی مانند آمریکا، انگلیس، استرالیا و… می‌باشد. این کشور یکی از برترین اعضای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی جهانی (OECD) را دارا می‌باشد؛ چرا که همواره و به ویژه در سال‌های اخیر، کانادا توجه خاصی به پیشرفت نظام آموزشی خود داشته است و در تلاش است تا به یک نظام آموزشی ایده‌آل برسد. در همین راستا باید گفت که دولت کانادا ۶% از درآمد تولید ناخالص داخلی سالانه خود را صرف امور آموزشی کشور می‌نماید؛ تا جایی که بودجه آموزشی تامین شده در سال ۲۰۱۹ میلادی از طرف این منبع حدودا ۲۱ میلیارد دلار بوده است. با توجه به سرمایه‌گذاری کانادا در حوزه آموزش، تحصیل در کانادا بین دانشجویان بین‌المللی طی سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. نظام آموزشی کانادا تحت نظارت دولت فدرال کانادا بوده که در سیستم آموزشی استان‌های مختلف کانادا تفاوت‌های جزئی دیده می‌شود.

سن تحصیل اجباری در کانادا و ورود به مدارس و تحصیل در کانادا بسته به استانی که دانش‌آموز در آن تحصیل می‌کند ۵ الی ۶ سال است که قبل از آن خانواده‌ها می‌توانند به صورت اختیاری کودکان خود را در دوره‌های مهدکودک ثبت‌نام نمایند (از ۱ الی ۶ سالگی). هر سال تحصیلی در کانادا ۱۹۰ روز می‌باشد (بجز در استان کبک که این دوره ۱۸۰ روزه است). همچنین مدارس این کشور از ماه سپتامبر تا ماه ژوئن پذیرای دانش‌ آموزان هستند. این نظام آموزشی بین ۱۲ الی ۱۳ سال دانش آموزان را تعلیم می‌دهد و در نهایت به دانش آموزان که مشغول به ادامه تحصیل در کانادا هستند، مدرک دیپلم اعطا می‌کند و پس از آن دانش آموزان می‌توانند تحصیلات خود را در کالج‌ها یا دانشگاه‌ها ادامه دهند. البته امروزه با توجه به بازار کار و رشد اقتصادی کشور کانادا اکثر دانش آموزان پس از فارغ‌التحصیلی از مدارس به سراغ کالج‌ها و یا موسسات آموزش فنی و حرفه‌ای می‌روند تا مهارت کسب کرده و بتوانند زودتر وارد بازار کار شوند.

موسسات آموزشی کشور کانادا به دو دسته کلی دولتی و غیر دولتی تقسیم می‌شود. مدارس دولتی کانادا در گذشته تنها مختص شهروندان کانادا بوده اما اخیرا بسیاری از مدارس کانادا با پرداخت شهریه‌ای بین ۸ تا ۱۴ هزار دلار در سال، به دانش آموزان خارجی نیز خدمات آموزشی ارائه می‌نمایند و دانش آموزان بین‌المللی نیز می‌توانند برای ادامه تحصیل در کانادا از مدارس دولتی استفاده کنند. مدارس غیر دولتی نیز شامل برخی موسسات فنی و حرفه‌ای، کمپ های آموزشی تابستانه، دبیرستان‌های خصوصی و … می‌شود. این مدارس شهریه بیشتری نسبت به مدارس دولتی دریافت می کنند که این رقم بین ۴ تا ۲۶ هزار دلار بسته به نوع مدرسه و استان مورد نظر برای تحصیل متغیر است. همانطور که قبلا به آن اشاره شد هر استان از کانادا سیستم آموزشی منحصر بفرد خود را دارد و این امر باعث سردرگمی افرادی است که برای ادامه تحصیل در کانادا نمی‌دانند از سیستم آموزشی کدام استان باید استفاده کنند، اما ماهیت کلی این سیستم‌ها در واقع ماهیتی یکپارچه است.

نظام آموزشی کانادا از یک سیستم فدرال برخوردار نبوده و هر کدام از استان‌ها در زمینه آموزش خودمختار هستند نظام آموزشی و ساختار آن در ایالت و قلمروهای کانادا به کلی با یکدیگر متفاوتند اما به طور کلی می‌توان گفت نظام آموزشی کشور کانادا از یک دوره پیش دبستانی با مدت زمانی یک تا دوسال مقطع آموزش ابتدایی با مدت زمان ۵ تا ۸  سال و مقطع آموزش متوسط تا پایان پایه ۱۲ تحصیلی تشکیل شده است

study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 12 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

تحصیل دبیرستان در کانادا

یکی از معروف‌ترین مقاصد تحصیلی برای مقطع دبیرستان، کشور کانادا است. تحصیل مقطع دبیرستان در کانادا تقریبا در کلیه استان‌های این کشور امکان پذیر است؛ از شهرهای پر هیاهو مانند تورنتو و ونکوور گرفته تا شهرهای زیبا و آرامش بخشی چون ساسکاتون یا هالیفاکس؛ همگی با آغوشی باز پذیرای دانش آموزان خارجی و بین‌المللی برای تحصیل در این کشور هستند. از میان تقریبا ۳۴۵۰ دبیرستان در کانادا، کلیه دبیرستان‌های دولتی این کشور و همچنین تعداد بالا و قابل توجهی از دبیرستان‌های خصوصی آماده ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان خارجی و بین‌المللی هستند. به ویژه دبیرستان‌های شبانه‌روزی کانادا که برای دانشجویان بین‌المللی اقامتگاه نیز تامین می‌کنند در بین متقاضیان زیر ۱۸ سالی که به تنهایی برای تحصیل به این کشور می‌آیند طرفدار بسیاری دارد. متقاضیان زیر ۱۷ سال (در استان کبک زیر ۱۸ سال) می‌توانند در مدارس این کشور ثبت‌ نام کرده و برای ثبت‌ نام در مقطع دبیرستان نیازی به مدرک زبان معتبر وجود ندارد. همانطور که قبل‌تر نیز ذکر شد، خدمات آموزشی ماقبل دانشگاه از جمله مقطع دبیرستان‌ها برای کلیه شهروندان کانادایی رایگان است اما برای دانش‌آموزان خارجی و بین‌المللی مبلغی به عنوان شهریه مد نظر گرفته می‌شود که در سال تحصیلی جاری این رقم بین ۸ تا ۱۶ هزار دلار کانادا در سال است. اغلب دانش آموزان بین‌المللی تمایل دارند در دبیرستان‌های شبانه روزی مشغول به تحصیل شوند. در ادامه به نام برخی از برترین دبیرستان‌های شبانه روزی کانادا اشاره شده است:

  • Bodwell High School در استان بریتیش کلمبیا
  • Branksome Hall در استان انتاریو
  • j. Addison school در استان انتاریو
  • Merrick Preparatory School در استان انتاریو
  • Rothesay Netherwood School در استان نیوبرانزویک
  • St. George’s School در استان بریتیش کلمبیا
  • St. John’s Ravenscourt در استان مانیتوبا
  • Stanstead College در استان کبک

تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم

ادامه تحصیل همواره باعث افزایش اعتبار اجتماعی، همگام بودن با آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا، پیدا کردن موقعیت شغلی بهتر و در نتیجه افزایش درآمد و رفاه اجتماعی است. بسیاری از افراد بعد از پایان تحصیل دوره دبیرستان و اخذ مدرک دیپلم به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی هستند. اما به هر دلیلی شرایط ادامه تحصیل در کشور خود را پیدا نمی‌کنند و یا در کشور خودشان رشته تحصیلی مد نظرشان ارائه نمی‌شود و یا حتی بازار کار مناسبی برای رشته تحصیلی مد نظرشان وجود ندارد. این افراد عموما به ادامه تحصیل در کشورهای دیگر جذب میشوند. کانادا جز اولین کشورهای مورد نظر مهاجرین تحصیلی است. شرایط خوب نظام آموزشی، تنوع زیاد رشته‌های تحصیلی، باب بودن ۲ زبان انگلیسی و فرانسوی بین مردم و رفاه دانشجویان در کانادا از ویژگی های تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم است.

متقاضیان می‌توانند با مدرک دیپلم اقدام به تحصیل در کالج‌ها و دانشگاه‌های کانادا برای مقطع کارشناسی را داشته باشند. تحصیل در کالج برای اغلب متقاضیان جذاب‌تر است چرا که دانشجو با تحصیل در کالج های کانادا سریع‌تر می‌توانند وارد بازار کار شود. متقاضیان محترم می‌توانند با استفاده از مدرک دیپلم و ریزنمرات دوره دبیرستان همراه با ترجمه آن‌ها و دیگر مدارک ضروری مانند مدرک زبان با نمره قابل قبول و… اقدام به تحصیل در کانادا نمایند. اساس و پایه شروع تحصیلات دانشگاهی در کانادا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری (چه در کالج، چه در دانشگاه و…)، داشتن مدرک دیپلم می‌باشد که در ادامه، کلیه این مقاطع را یک بررسی اجمالی خواهیم نمود.

تحصیل در کالج‌های کانادا

کالج در کانادا نقش بسزایی در تربیت نیرو با مهارت‌های فنی برای جامعه کانادا را دارا است. کالج‌های کانادا یک جورایی همانند مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در ایران هستند؛ چرا که محوریت آموزشی آن‌ها مهارت آموزی و افزایش نیروهای کار با تعلیم مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و تکیه بیشتر بر تعلیم عملی به نسبت تعلیم تئوری می‌باشد. در واقع مسلم است که تمرکز بر روی دروس تئوری در کالج های کانادا نسبت به دروس فنی و مهارتی کمتر است. در کالج‌های کانادا بیشتر دروس ارائه شده به صورت کارگاهی و عملی است. اشتیاق دانش آموزان بومی و بین‌المللی نسبت به ثبت‌نام در این کالج‌ها به مراتب بیشتر از دانشگاه‌های کانادا است. برخی از دلایل ترجیح دانشجویان برای شرکت در کالج‌های کانادا به نسبت دانشگاه به شرح زیر است:

  • دانشجویان کالج می‌توانند زودتر وارد بازار کسب و کار و درآمد زایی شوند.
  • هزینه تحصیل در کالج‌های کانادا کمتر از هزینه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور است که این مورد بیشتر برای شهروندان کانادا صادق است.
  • برخی از کالج‌های کانادا شبانه‌روزی هستند و نیازی به رزرو خوابگاه برایشان وجود ندارد.
  • قبول شدن در کالج‌ها به مراتب راحت‌تر از اخذ قبولی و پذیرش در دانشگاه‌ها می‌باشد.

در کانادا کالج‌ها به دو دسته دولتی و غیر دولتی تقسیم می‌شوند، کالج‌های خصوصی ممکن است مزایا و امکانات بیشتری نسبت به کالج‌های دولتی داشته باشند اما کیفیت آموزش تقریبا در هر دو نوع کالج یکسان است؛ چرا که کیفیت نظام آموزش در کانادا بسیار بالا است که این کیفیت شامل حال کالج‌ها نیز به شدت شده است. کالج صرفا مختص یک دوره تخصصی نمی‌شود و انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

۱. دوره دیپلم: یکی از پرطرفدارترین دوره‌های کالج در کانادا، طول دوره عموماً برای تحصیل تمام وقتی یه میزان ۲ سال تحت عنوان دوره دیپلم فنی کالج است که در اکثر استان‌های کانادا ارائه می‌شود. پیش نیاز برای پذیرش در این دوره، داشتن مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی می‌باشد. دوره‌های دیپلم در استان کبک به سه دسته اصلی تقسیم میشود:

  • DEC : جامع‌ترین نوع دیپلم در کالج‌های استان کبک که دانشجو می‌تواند بین ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی و ورود به بازار کار یک راه را انتخاب کند.
  • AEC: دوره مناسب بزرگسالان؛ چرا که محوریت این دوره مهارت آموزی است و هدف اصلی آن رساندن هر چه سریع‌تر دانشجو به بازار کار است.
  • DEP: یکی دیگر از دوره‌های با محوریت مهارت‌آموزی که شامل یک دوره کارآموزی ۶۰۰ تا ۱۸۰۰ ساعته می‌باشد.

۲. دوره سرتیفیکیت (Certificate): این دوره آموزشی برای ۹۲ رشته و تخصص از جمله هنر، معماری و طراحی و… در کانادا ارائه می‌شود که پیش‌نیاز شرکت در این دوره‌ها، داشتن مدرک از دوره دیپلم می‌باشد. این دوره‌ حداکثر ۲ سال به طول می‌انجامند و در بین دوره‌های مختلف در کالج در کانادا بسیار محبوب هستند چرا که بسیاری از این دوره‌ها کوتاه مدت هستند و در عین حال مهارت‌های زیادی را به ویژه مهارت‌های عملی و بیشتر نزدیک به محیط کار واقعی را در این مدت کوتاه به دانشجویان آموزش می‌دهند. برای مثال دانشجویان می‌توانند در ۳ ماه دوره‌هایی همچون طراحی وب سایت، رانندگی کامیون، پشتیبانی سیستم‌های سخت‌افزاری و … بگذرانند.

۳. دوره پست بچلر PBD: این دوره صرفا برای ۴۴ رشته ارائه می‌شود و در کانادا تحت عنوان Graduate Diploma نیز معروف است. پیش نیاز برای شرکت در این دوره‌، گذراندن دوره لیسانس و دارا بودن مدرک کارشناسی می‌باشد. این دوره به صورت تمام وقت و حداکثر به مدت ۲ سال به طول می‌انجامد. چندی از رشته‌های تحصیلی که در این دوره تحصیلی ارائه می‌شوند عبارتند از: رشته های آمار و اقتصاد، MBA، کامپیوتر، رسانه و خبرنگاری، کشاورزی، الکترونیک، آرایشگری و…

هزینه کالج در کانادا

هزینه شهریه کالج‌های کانادا برای شهروندان کانادایی بطور متوسط ۶ هزار و ۷۰۰ دلار کانادا در سال و برای دانشجویان بین المللی به طور متوسط ۱۵ هزار دلار کانادا در سال با افزایش چند درصد هزینه در سال جاری میلادی است. البته به طور کلی در آغاز هر سال تحصیلی در کانادا میزان شهریه‌ها با تغییراتی همراه بوده که معمولا این تغییرات موجب افزایش شهریه در سال تحصیلی جدید می شود و این اتفاق در طی سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ همچنین باری دیگر در طول سال ۲۰۲۲ به خصوص برای مقاطع دانشگاهی و کالج‌ها اتفاق افتاده است. البته در سال تحصیلی ۲۰۱۹/۲۰۲۰ در برخی استان‌های کانادا مثل استان انتاریو شهریه کالج‌ها و دانشگاه‌ها تا میزان ۹.۹% کاهش داشتند و متوسط شهریه کالج‌ها در این استان به ۶۵۰۰ دلار کانادا رسیده بود.

اگر بخواهیم نگاهی کلی به وضعیت تغییرات شهریه کالج‌ها در کانادا اندازیم به طور کلی شهریه کالج‌ها در کشور کانادا ۴.۴% در سال جاری افزایش داشته است. همچنین گرانترین رشته تحصیلی در کالج‌های کانادا، رشته دندانپزشکی است و محبوب‌ترین رشته‌ها در کالج‌های کانادا چهار رشته‌ی علوم اجتماعی، کامپیوتر، تجارت و مدیریت می‌باشد. به طور کلی هزینه تحصیل در کالج‌های کانادا به مراتب بیشتر از تحصیل در کالج‌های آمریکا است. برای دانشجویان بین‌المللی ارزان‌ترین کالج‌های کانادا دو کالج Algonquin College و Bow Valley College هستند. دانشجویان و دانش آموزان قبل از اقدام به ثبت‌نام در کالج‌های کانادا می‌بایست هزینه بیمه درمانی که بخشی از آن بر عهده‌ی دانشجو است و همچنین هزینه زندگی در کانادا را نیز در کنار این شهریه‌ها در نظر داشته باشند.

تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

دوره کارشناسی

تحصیل در کانادا در دوره کارشناسی یک دوره ۳ الی ۴ ساله برای دروره‌های تمام وقت است. متقاضیان خارجی این دوره می‌بایست مدارکی از قبیل دیپلم، سابقه تحصیلی مرتبط با رشته مورد نظر، رزومه تحصیلی و کاری، مدرک زبان با نمره قابل قبول و… را داشته باشند. مدرک زبان یکی از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای شرکت در دوره کارشناسی است؛ به این صورت که اگر فردی مدرک زبان معتبر نداشته باشد یا نمره مدرک زبان او مورد تایید دانشگاه نباشد می‌بایست پذیرش مشروط گرفته (که پذیرش مشروط خود نیاز به شانس و صلاحیت بالایی می‌باشد و اخذ آن چندان راحت نیست) و تحت این دوره حداقل یک دوره ۶ ماهه را در مراکز آموزش زبان انگلیسی کانادا بگذراند و بعد از آن اجازه ادامه تحصیل در کانادا برای دوره کارشناسی را خواهد داشت. در حالت کلی جمع‌آوری مدارک مورد نیاز تحصیل در کانادا سختی زیادی نداشته است. به طور متوسط و کلی از کلیه رشته‌ها، دانشگاه‌ها و… حداقل نمره آیلتس ۶.۵ یا معادل آن در دیگر آزمون‌های معتبر و مورد قبول زبان و برای معدل نیز حداقل معدل ۱۴ الی ۱۵ ملاک‌های اولیه برای پذیرش هستند. همچنین متوسط شهریه برای مقطع کارشناسی در کانادا برای دانشجویان بین‌المللی سالیانه ۲۶ هزار دلار می‌باشد.

دوره کارشناسی ارشد

دوره کارشناسی ارشد در کانادا از محبوبترین مقاطع تحصیلی است و دانشجویان بین‌المللی بیشتر تمایل به ادامه تحصیل از این مقطع را پس از اخذ مدرک کارشناسی در کشور مبدا خود دارند. این دوره در کانادا بین ۱ تا ۳ سال به طول می‌انجامد. دانشجویان بین‌المللی برای ورود به این مقطع تحصیلی در کانادا می‌بایست مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره حداقل ۶.۵ یا مدرک تافل با نمره ی بالای ۸۰ داشته باشند (و معادل آن در دیگر مدارک زبان مورد قبول دانشگاه مد نظر). در برخی دانشگاه‌های کانادا علاوه بر مدرک IELTS مدارک دیگری چون نتایج آزمون‌های GRE و GMAT نیز باید توسط دانشجو ارائه شود (آزمون GRE آزمونی برای سنجش مهارت‌های ادراکی و تحصیلی شخص بوده و عموما در ۳ زمینه ریاضیات و محاسبات، ادراک مفاهیم و مقاله‌نویسی می‌باشد و آزمون GMAT نیز بیشتر برای رشته‌های مدیریتی و کسب و کار به کار لازم می‌شود ). جا دارد بگوییم کخ در برخی از دانشگاه‌ها به جای مدرک زبان آیلتس یا تافل می‌توان از مدرک دولینگو نیز استفاده کرد. هزینه تحصیل در این مقطع نیز بستگی به رشته تحصیلی یا دانشگاه محل تحصیل دانشجو دارد اما در سال تحصیلی جاری شهریه دانشگاه‌های کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد بین ۱۶تا ۲۲ هزار دلار کانادا در سال تعیین شدند.

دوره دکترا

تحصیل در کانادا، این روزها در بین دانشجویان متقاضی مقطع دکترا نیز بسیار محبوب شده است، چرا که کشور کانادا دانشگاه‌های بی‌نظیر و مطرح بین‌المللی بسیاری را در خود جای داده است و تحصیل در این مقطع ارزان‌تر از مقاطع ارشد و کارشناسی بوده و همچنین مقطع دکتری بالاترین شانس اخذ بورسیه را در کانادا دارد. در مقطع دکترا برخلاف سایر مقاطع، اینکه در چه دانشگاهی مشغول به تحصیل باشید بسیار مهم است. افرادی که مدارک دکترای خود را از دانشگاه‌های بین‌المللی کشورهایی نظیر کانادا دریافت می‌کنند جایگاه علمی بالاتری نسبت به سایر فارغ‌التحصیلان مقطع دکترا در داخل کشور مبدا خودشان یا کشورهای در سطح متوسط از نظر نظام آموزشی دارند. آموزش‌های جامع، دسترسی به اساتید برتر، امکانات پژوهشی بیشتر، محیط پژوهشی بزرگتر و دسترسی به تجربیات و آموخته‌های جامعه‌ی بزرگی از فارغ‌التحصیلان دکترا از سراسر جهان در کانادا، تحصیل در کانادا در مقطع دکترا را نسبت به سایر کشورها متمایز کرده است. در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در مقطع دکترا در کانادا می پردازیم.

به طور متوسط همه ساله بیش از ۱۵۰ هزار دانشجوی بین‌المللی در مقطع دکتری در دانشگاه‌های کانادا مشغول به تحصیل هستند. این مقطع در کانادا بین ۳ تا ۶ سال (گاها ۷ سال برای برخی رشته‌های خاص) به طول می‌انجامد. از ماه سپتامبر تا ماه آپریل، سال تحصیلی دانشجویان دکتری محسوب می‌شود. چندین دانشگاه بزرگ کانادا جز دانشگاه‌های برتر جهان در مقطع دکتری هستند. برای ورود به دانشگاه‌های کانادا و تحصیل در مقطع دکترا می‌بایست، مدرک کارشناسی ارشد با نمره مناسب (معدل پیشنهادی ۱۵ یا ۱۶ به بالا)، ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره بالا (آیلتس ۷ یا بیشتر و یا معادل آن در دیگر آزمون‌های زبان معتبر)، سابقه تحصیلی درخشان و اثبات توانایی پژوهش و تحصیل در کانادا، شرکت و قبولی در آزمون‌های GRE یا GMAT با نمره قابل قبول، ارائه مقالات چاپی، مجلات و… و برای برخی دانشگاه‌ها و برخی رشته‌ها در این مقطع، توانایی ارائه مدرک سابقه کار را داشته باشید.

شهریه تحصیل در رشته دکتری همانطور که اشاره کردیم، از دیگر مقاطع پایین‌تر بوده و دارای هزینه‌ایی بین ۹ تا ۱۵ هزار دلار در سال (نهایت تا ۲۰ هزار دلار در سال برای برخی دانشگاه‌ها) می‌باشد که برای بسیاری از دانشگاه‌ها این هزینه‌ها بسیار کمتر از این نیز خواهد بود. از طرفی دیگر برای تحصیل در رشته دکترا، بورسیه، فاندها و اسکالرشیپ‌های زیادی ارائه می‌شود. از شرایط گرفتن برخی از بورسیه تحصیلی کانادا برای مقطع دکترا آن است که دانشجو مقاله ISI ارائه کرده باشد و تسلط خوبی به زبان انگلیسی یا فرانسوی داشته و همچنین معدل خوبی در مقطع کارشناسی ارشد داشته باشد.

برخی از این بورسیه‌ها کل هزینه‌های تحصیل و اقامت دانشجو را پوشش داده و برخی تنها بخشی از هزینه‌ها را متقبل می‌شوند. بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه یورک، دانشگاه کلگری، دانشگاه مانیتوبا و دانشگاه واترلو بورسیه‌های تحصیلی خوبی به دانشجویان خود در طول تحصیل ارائه می‌کنند. در واقع تقریبا می‌توان گفت بیشتر بورسیه‌های ارائه شده توسط دولت و دانشگاه‌های کانادا برای مقطع دکترا است.

تحصیل در کالج یا دانشگاه؟

بسیاری از افرادی که قصد تحصیل در کانادا را دارند، نسبت به انتخاب کالج و دانشگاه دچار تردید هستند و نمی‌توانند تصمیم بگیرند کدام یک بیشتر متناسب با نیازها و خواست‌های آنان است. حتی برخی این مسئله را به روند اخذ ویزای تحصیلی ربط داده و به اشتباه گمان می‌کنند که داشتن پذیرش از کالج بر اخذ ویزا تاثیری منفی داشته و ریسک ریجکتی آن را بالا می‌برد که این طرز فکر درست نمی‌باشد. در حالی که صدور ویزا از جمله ویزای تحصیلی و دانشجویی فرایندی پیچیده و چند لایه بوده که به عوامل متعددی بستگی دارد و چه بسا بسیاری از افراد که با پذیرش کالج ویزا گرفته‌اند و بالعکس؛ بسیاری دیگر که حتی با پذیرش دانشگاهی ریجکت شده‌اند.

مهم‌ترین نکته در انتخاب دانشگاه یا کالج توجه به این نکته است که کدام یک از آن‌ها بیشتر با شرایط شما همخوانی دارند. کالج‌ها و دانشگاه‌ها را می‌توانیم نسبت به مسائل زیر با یکدیگر مقایسه کنیم:

برخی از شرایط متفاوت در کالج:

  • قبولی آسان‌تر نسبت به دانشگاه از نظر معدل و مدارک ضروری و آزمون‌های ورودی مورد نیاز و…

  • نیاز به سطح زبان پایین‌تر: حداقل آیلتس ۶ یا گاها ۵.۵

  • یادگیری مهارت‌های عملی

  • جذب سریع‌تر در بازار کار

  • تصور تحصیلی نزدیک‌تر در راستای آنچه که سرانجام در عمل انجام خواهید داد

  • تنوع بیشتر در رشته‌ها و شیوه تدریس

  • قابلیت کسب گواهی در رشته‌هایی که امکان دریافت مستقیم جاب آفر ندارند یا پذیرش دانشگاهی آن‌ها نیاز به شرکت در امتحان‌های خاصی را دارد (مانند پرستاری یا حقوق)

برخی از شرایط متفاوت در دانشگاه:

  • نیاز به سطح زبان بالاتر: حداقل آیلتس ۶.۵ و ۷

  • آموزش و تمرکز بر مهارت‌های تخصص و علمی

  • درآمد بالاتر پس از ورود به بازار کار

  • اعتبار بیشتر برای مدرک اخذ شده از دانشگاه

  • شرکت در پژوهش‌های علمی و پروژه‌های تحقیقاتی

  • امکان دریافت فول فاند در مقاطع ارشد تحقیقاتی و دکتری

  • فضا، محیط و بستر گسترده‌تر تحصیلی و علمی

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 18 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

هزینه زندگی در کانادا

در این بخش که تا به حال کلیات و جزئیات لازم و ضروری از مسائل مربوط به تحصیل در کانادا را از جمله شرایط و هزینه‌های آن بیان کرده‌ایم، حال جا دارد که به مسئله مهم دیگری که می‌توان گفت که تقریبا برای همه در راستای مهاجرت تحصیلی به کانادا در اولویت دوم به عنوان دغدغه ذهنی قرار دارد، هزینه‌های زندگی در این کشور می‌باشد. (که منظور، هزینه‌ها بدون احتساب هزینه‌های تحصیلی است). در واقع به زبان ساده، هزینه‌های زندگی یکی از مهم‌ترین ملاک‌های انتخاب کشور مورد نظر برای مهاجرت و تحصیل است. همانطور که قبل‌تر نیز اشاره کردیم، متوسط هزینه‌های زندگی یک دانشجو در کانادا کاملا بستگی به شهر و استان (محل زندگی) وی دارد و این را هم گفتیم که تفاوت‌های بسیار آشکار هم حتی بین شهرهای بزرگ و مرفه این کشور از نظر هزینه‌های زندگی (مانند تفاوت بین مونترال با ونکوور) وجود دارد و بنابراین طبق آنچه که حتما خود شما هم حدس زدید، این تفاوت‌ها بین یک شهر بزرگ، مرفه و پرجمعیت با شهری کوچک، کم جمعیت‌تر و با امکانات کمتر بیشتر به چشم خواهد آمد. اما با یک میانگین‌گیری کلی از کل کانادا (به ویژه شهرهای دانشجویی آن) به این رقم رسیده‌ایم که متوسط هزینه زندگی یک دانشجو در سال بین ۱۱ تا ۱۴ هزار دلار در سال خواهد بود که ما بطور متوسط ۱۲ یا ۱۳ هزار دلار در نظر خواهیم گرفت.

توجه فرمایید که هزینه مذکور، یک هزینه مربوط به زندگی به شیوه دانشجویی و آن هم کاملا صرفه‌جوبانه به حساب می‌آید. حال اگر شخصی محل اقامت در کانادا داشته باشد (مانند خانه اقوام یا…) مسلما این هزینه بسیار کمتر شده اما در غیر این صورت، باید گفت که اگر دانشجو، خوابگاه دانشجویی را به عنوان محل اقامت تهیه کند، سالیانه بین ۳۵۰۰ تا نزدیک به ۸۰۰۰ دلار در سال برای او هزینه خواهد داشت. البته هزینه خوابگاه‌های بالای ۵ الی ۶ هزار دلار در سال معمولا برای دانشگاه‌هایی بوده که یا امکانات رفاهی بیشتری داشته، یا دارای جمعیت کمتر در هر اتاق و نواحی مشترک کمتر با دیگر دانشجویان بوده، یا دانشجو ارائه وعده غذایی را در هنگام رزرو خوابگاه شامل نموده و یا ترکیبی از موارد مذکور؛ در غیر این صورت معمولا هزینه خوابگاهی مناسب و خوب به طور متوسط ماهیانه ۴۰۰ دلار بوده و خوابگاه‌های با امکانات کمتر یا جمعیت بیشتر در اتاق، ارزان‌تر هم می‌تواند باشد.

بنا به آخرین گزارشات در سال جاری میلادی، هزینه زندگی یک شخص در کانادا به صورت نرمال بدون احتساب هزینه مسکن، ماهیانه ۱۱۰۰ دلار می‌باشد اما برای دانشجویان بین‌المللی به دلیل سبک زندگی ساده‌تر این هزینه می‌تواند تا ۸۰۰ دلار و حتی کمی کمتر کاهش یابد. در رابطه با هزینه مسکن هم برخی هستند که اجاره خانه را به زندگی در خوابگاه ترجیح می‌دهند که به دلیل هزینه‌های نه چندان ارزان برای مسکن در کانادا، اجاره خانه با چند دانشجوی دیگر گزینه بهتری است اما در مقایسه با خوابگاه، این گزینه اصلا مناسب نیست؛ چرا که همان سبک زندگی دست جمعی را داشته و تنها تفاوت (و در واقع عیب) آن نسبت به خوابگاه، دوری از دانشگاه است؛ در حالی که خوابگاه اکثر دانشگاه‌های کانادا در داخل پردیس (یا در جوار آن) بوده و در نتیجه به کلاس‌ها، دپارتمان‌های دانشگاه و… نزدیک است و بدین ترتیب صرفه‌جویی بسیار خوبی هم از نظر زمانی و هم از نظر هزینه حمل و نقل شهری صورت می‌پذیرد.

اگر هم که تمایل به اجاره خانه به صورت تنها یا نهایت با یک شخص دیگر دارید (که این نوع اسکان بیشتر بین دانشجویان مقطع دکتری و ارشد رایج است)، باید گفت که متوسط اجاره یک آپارتمان یک خوابه ۱۳۰۰ دلار (مرکز شهر) و ۱۰۰۰ دلار (دور از مرکز شهر) می‌باشد. همچنین آپارتمان‌هایی کوچکتر و بدون اتاق خواب که با اصطلاح خانه استودیویی شناخته می‌گردند، تقریبا به میزان ۳۰۰ دلار از دو هزینه مذکور اخیر برای اجاره خانه ارزان‌تر هستند. به غیر از هزینه‌های ذکر شده به چندی از هزینه‌های کلیدی دیگر و سوال در ذهن اکثر متقاضیان اندک اشاره‌ای می‌کنیم:

متوسط هزینه رفت و آمد شهری در ماه: ۹۰ دلار
متوسط هزینه ماهانه تسهیلات مانند آب، برق، گاز، سیستم گرمایش و غیره: ۱۶۸ دلار (این مورد جزء هزینه پرداختی خوابگاه بوده و نیازی به پرداخت جداگانه ندارد)
متوسط هزینه ماهانه تهیه یک اینترنت ۶۰ مگابیت بر ثانیه: ۸۰ دلار
متوسط هزینه یک دست پیراهن یا شلوار با کیفیت متوسط: بین ۳۵ تا ۶۵ دلار

گران‌ترین شهرهای کانادا عبارتند از:

ونکوور، استان بریتیش کلمبیا
تورنتو، استان انتاریو
ویکتوریا، استان بریتیش کلمبیا
کلگری، استان آلبرتا
همیلتون ، استان انتاریو
اتاوا، استان انتاریو
ادمونتون، استان آلبرتا

خوابگاه‌های دانشجویی در کانادا

یکی از بهترین گزینه‌های اقامت برای دانشجویان بین‌المللی هنگام تحصیل در کانادا استفاده از خوابگاه‌های دانشجویی است. به طور کلی خوابگاه‌های دانشجویی در کانادا در قالب رزیدنس هال (Residence Halls)، تاون هاوس (Townhouses) و آپارتمان (apartment) ارائه می‌شوند. رزیدنس هال اغلب ساختمان‌هایی بزرگ هستند که حجم زیادی از دانشجویان در آن‌ها ساکن شده، اما تاون هاوس‌ها حدود ۳ الی ۶ دانشجو را شامل می‌شوند.

رزیدنس هال انواع مختلفی داشته که اغلب در سایت دانشگاه تصاویر آن‌ها قابل مشاهده است. آن‌ها آشپزخانه، سرویس بهداشتی و لاندری روم (اتاق شستشوی لباس) مشترک داشته و مستقیما توسط دانشگاه اداره می‌شوند. همچنین آن‌ها اغلب سالن غذاخوری مجزایی داشته که دانشجویان می‌توانند وعده‌های غذایی خود را از آن خریداری کنند. رزیدنس هال برخلاف آپارتمان‌ها اغلب شامل اتاق‌های ۲ الی ۳ نفره می‌شود و البته برخی از ساختمان‌ها نیز به تفکیک جنسیت ارائه می‌شوند. این مدل از خوابگاه‌ها برای دانشجویان سال اول و یا به طور کلی مقطع کارشناسی بسیار مناسب است تا بتوانند دوستان زیادی پیدا کنند.

تاون هاوس‌ها که دانشجویان سال‌های آخر و یا تحصیلات تکمیلی در آن ساکن می‌شوند، خانه‌هایی ۳ یا ۶ خوابه هستند که هر دانشجو اتاق مجزای خود را دارد. اگرچه فضای نشیمن، آشپزخانه و … به صورت مشترک استفاده می‌شود.

قیمت خوابگاه‌های دانشجویی در کانادا ۳۰۰۰ تا نزدیک به ۸۰۰۰ دلار در سال است که بسته به نوع تسهیلات آن‌ها این رنج قیمتی متنوع وجود دارد. معمولا خوابگاه‌های بالای ۵ هزار دلار در سال، امکانات بیشتری داشته اما در کل هزینه متوسط یک خوابگاه خوب و استاندارد در کانادا با ماهیانه ۳۵۰ الی ۴۰۰ دلار می‌باشد. از دیگر مزایای خوابگاه به غیر از صرفه‌جویی در هزینه محل اقامت، می‌توان به صرفه‌جویی در هزینه رفت و آمد و زمان (از خانه تا دانشگاه) اشاره نمود.

بیمه دانشجویی در کانادا

بیمه دانشجویی در استان‌های مختلف کانادا رویه‌ها و قوانین متفاوتی را دنبال می‌کنند، به همین دلیل دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه مورد نظر، باید قوانین مربوط به آن استان را مطالعه کنند. به طور کلی بیمه درمانی دانشجویان بین‌المللی باید مدت زمان اقامت آن‌ها را در این کشور پوشش دهد. برخی از استان‌ها، برای عده‌ای از دانشجویان بین‌المللی پوشش درمانی رایگان یا همراه با مزایا را در بر می‌گیرد که دانشجویان می‌توانند برای دریافت آن به صورت جداگانه درخواست دهند. در شرایطی که بیمه فدرالی موجود نبوده و یا قابل دریافت نباشد، دانشجویان باید به صورت شخصی برای بیمه خود اقدام کنند. هزینه بیمه در برخی از دانشگاه‌ها به صورت اجباری و در برخی دیگر انتخابی است. اما باید گفت که تهیه بیمه دانشجویی برای دانشجویان بین‌المللی در راستای صدور ویزای تحصیلی و همچنین از سوی دانشگاه مقصد اجباری است. این موارد هم معمولا در اکثر استان‌های کانادا برای وقتی بوده که دانشجو قصد اقامت و تحصیل به مدت حداقل ۱ سال یا ۶ ماه را داشته باشد. همچنین هزینه بیمه دانشجویی در هر استان متفاوت بوده و از رنج ۴۳۰ تا ۸۲۰ دلار در سال هزینه خواهد داشت. هزینه بیمه در برخی از استان‌های کانادا عبارتند از:

استان انتاریو: ۴۵۰ دلار در سال
استان بریتیش کلمبیا: ۴۳۲ دلار در سال
استان آلبرتا: ۸۱۶ دلار در سال
استان کبک: ۵۰۰ دلار در سال
استان مانیتوبا: ۴۵۰ دلار در سال
استان نوا اسکوشیا: ۵۰۰ دلار در سال
استان پرنسس ادوارد: ۵۰۰ دلار در سال
و…

کار دانشجویی در دوران تحصیل در کانادا

همانطور که قبلا گفته شد یکی از مزایای تحصیل در کانادا آن است که دانشجویان می‌توانند در حین تحصیل در کانادا، مشغول به کار شوند. مدت زمان کار پاره وقت برای دانشجویان بین‌المللی در حال تحصیل در کانادا ، حداکثر ۲۰ ساعت در هفته و در آن شهر یا استان در نظر بگیرید که باز بسته به نوع کار فرد این درصد خیلی می‌تواند متفاوت باشد. شرایط کسب مجوز کار پاره وقت یا همان کار دانشجویی به شرح زیر است:

۱. دارا بودن ویزای تحصیلی معتبر

۲. اشتغال به تحصیل در یکی از دانشگاه‌ها یا کالج‌ها

۳. اشتغال به تحصیل تمام وقت

۴. دارا بودن کد بیمه برای استفاده از مزایا و خدمات بیمه‌های دولتی

هر دانشجوی بین‌المللی با داشتن شرایط فوق میتواند در دوران تحصیل مشغول به کار پاره وقت شود و بعد از پایان تحصیل در کانادا می‌تواند اقدام به اخذ مجوز کار در کانادا را داشته باشد.

مرسوم‌ترین و بهترین شغل‌های دانشجویی در کانادا

دانشجویان بین‌المللی اغلب برای پرداخت هزینه‌های زندگی و شهریه خود در کانادا به کارهای پاره‌وقت مطابق با شرایط مذکور در بند بالا مشغول می‌شوند. آنان با این کار علاوه بر کسب درآمد، اشتغال به کار مزایای دیگری چون برخورداری از بیمه درمانی و یا تخفیف‌های شرکتی را به همراه خواهد داشت. همچنین شرکت‌ها نیز می‌توانند از طریق استخدام دانشجویان، محیط خلاقانه‌ای ایجاد کرده و مشتری‌های جوان خود را افزایش دهند. برخی از افراد هنگام شنیدن نام کار پاره‌وقت تنها به یاد کار در رستوران می‌افتند، اما واقعیت این است که مشاغل پاره وقت زیادی وجود دارند که دانشجویان می‌توانند هنگام تحصیل در کانادا در آن‌ها مشغول به کار شده و حتی حقوق خوبی را هم دریافت کنند. برخی از این مشاغل عبارتند از:

۱-راننده اوبر

شرکت‌های خصوصی حمل و نقل همچون اوبر (شبیه اسنپ در ایران) شرط سنی و تحصیلی مشخصی برای کارمندان خود ندارند. تنها داشتن یک گواهینامه رانندگی و ماشین مناسب برای استخدام کافیست. درآمد این شغل ۱۵-۳۰ دلار در ساعت بوده و انطعاف‌ ساعات کاری آن بسیار برای دانشجویان مناسب است.

۲-مترجم / تایپیست

دانشجویان بین‌المللی می‌توانند از راه تسلط بر زبان مادری خود نیز به کسب درآمد بپردازند. درآمد این شغل ۱۴-۵۵ دلار در ساعت بوده و می‌توان به شکل فریلنسر نیز در این حوزه کار کرد. توجه داشته باشید که برای کسب درآمد از طریق ترجمه باید توانایی‌های نوشتاری و گفتاری خوبی در هر دو زبان مبدا و مقصد داشته باشید.

۳-ویراستاری

یکی دیگر از شغل‌های مناسب دانشجویان در حال تحصیل در کانادا ویراستاری مقالات و کتاب‌ها برای مجلات، رزونامه‌ها و وبسایت‌ها است. درآمد این شغل ساعتی گرامری و ویراستاری زبان انگلیسی داشته باشند.

۴-معلم خصوصی

اگر در مباحث دبیرستان و یا دانشگاهی خود تسلط کافی دارید، می‌توانید از راه آموزش این دروس درآمد خوبی کسب کنید. ریاضی، تاریخ، شیمی و فیزیک از جمله دروسی هستند که تقاضا برای تدریس خصوصی آن‌ها زیاد است و افراد می‌توانند از راه آموزش آن‌ها ساعتی ۳۰-۶۰ دلار درآمد کسب کنند.

۵-دستیار شبکه‌های اجتماعی

یکی دیگر از مشاغلی که هنگام تحصیل در کانادا می‌تواند برای شما درآمدزا باشد از طریق مهارت در شبکه‌های اجتماعی است. این روزها کمتر کسی است که از شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و… استفاده نکند. اگر شما ساعات زیادی را صرف این شبکه‌ها کرده و تسلط خوبی بر تکنیک‌های آن‌ها دارید می‌توانید به عنوان دستیار شبکه‌های اجتماعی در شرکت‌ها به صورت پاره‌وقت مشغول به کار شوید. حقوق این شغل ۲۱ تا نهایت ۳۰ دلار در ساعت است و می‌توانید به صورت دورکاری به آن مشغول شوید.

۶-گرافیک / طراح وبسایت / تولید محتوا / سئو

اگر به نرم‌افزارهایی چون فتوشاپ یا ایلوستریتور تسلط داشته و یا با روش‌های طراحی وب، تولید محتوا و سئوی یک وبسایت آشنایی کافی دارید، می‌توانید به صورت پاره‌وقت، دورکاری و حتی فریلنسری به طراحی وب سایت برای شرکت‌ها و بیزنس‌های کوچک بپردازید و برای هرساعت حقوقی برابر با ۲۰-۱۵۰ دلار کسب کنید.

برخی دیگر از مشاغل هستند که جزء مشاغل تخصصی مثل اکثر عناوین فوق نبوده اما در عین حال ساده و بسیار مرسوم بوده، حقوق به نسبت خوبی نسبت به نوع کارشان داشته و همچنین برای کسانی که حتی با وجود داشتن مدرک زبان خیلی از نظر برقراری ارتباط اجتماعی به زبان انگلیسی راحت نیستند مناسب هستن؛ چندی از این مشاغل عبارتند از:

پرستاری کودک
نگهداری و گردش حیوانات خانگی
کار در رستوران، فست فود و…
کارهای خانگی مانند باغبانی
مشاغل ساختمانی / تاسیساتی
و…

مجوز کار پس از فارغ‌التحصیلی کانادا (PGWPP)

از دیگر مزیت‌های تحصیل در کانادا می‌توان به امکان اخذ مجوز کار (Work Permit) پس از فارغ‌التحصیلی اشاره کرد. فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، کالج‌ها و موسسات آموزشی معتبر در کانادا می‌توانند پس از اتمام دوران تحصیل خود برای دریافت این مجوز اقدام کرده و مشغول به کار شوند. مدت زمان اعتبار این مجوز ۸ ماه تا ۳ سال است و تمامی دانشجویانی که مدرک دیپلم کالج، کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری را دریافت کرده باشند و مدت زمان تحصیل آن‌ها در کانادا بیش از ۸ ماه بوده باشد، می‌توانند برای دریافت این مجوز درخواست دهند. لازم به ذکر است که نوع تحصیل آن‌ها باید تمام وقت و حضوری بوده باشد و پس از دریافت مجوز نیز می‌توانند در قالب پاره وقت و یا تمام وقت مشغول به کار شوند. سابقه کاری کسب شده تحت این مجوز تاثیر مثبتی در جهت اخذ اقامت دائم افراد خواهد داشت.

یک خبر خوب هم که چه شامل دانشجویان با تحصیل به صورت آنلاین در دوران شروع همه‌گیری شده و چه شامل کسان دیگری که در زمان حال، تحصیل خود را بنا به هر اتفاقی به ناچار مجبور باشند بصورت آنلاین شروع کرده یا ادامه دهند، این است که اداره مهاجرت کانادا اعلام نموده که کلیه دانشجویان بین‌المللی حتی اگر تمامی دوران تحصیل خود را به صورت آنلاین سپری کرده باشند، همچنان واجد شرایط دریافت PGWP خواهند بود. هدف از این سیاست جدید علاوه بر حمایت از تحصیل دانشجویان بین‌المللی، بهره‌مندی از تخصص و منابع مالی آن‌ها در راستای احیای اقتصادی پسا کرونا می‌باشد. لازم به ذکر است که PGWPP مخفف Post-Graduation Work Permit Program بوده که به معنای “برنامه اجازه‌ی کار برای فارغ‌التحصیلان” می‌باشد.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 19 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

اقامت پس از تحصیل در کانادا

کانادا معتقد است که دانشجویان برتر بین‌المللی و استعدادهای درخشان را در کشور خود حفظ کند و در نتیجه فرصتی به دانشجویان خارجی می‌دهد تا مهارت‌های خود را در کانادا تقویت کنند. بنابراین دانشجو مشغول به تحصیل در کانادا می‌تواند بعد از پایان تحصیل در کانادا و همچنین پایان یافتن اعتبار ویزای تحصیلی که اعتبار آن ۹۰ روز بعد از پایان تحصیل می‌باشد، درخواست مجوز کار در کانادا را داشته باشد که معمولا مدت زمان این مجوز بسته به رشته دانشجو در آخرین مقطع تحصیلی وی هنگام تحصیل در کانادا، حداکثر تا سه‌سال می باشد که منجر به اقامت دائم آن‌ها خواهد شد.

ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا

متاسفانه در برخی موارد بعد از اخذ پذیرش دانشجو و اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا، متقاضی با ریجکت شدن درخواست ویزا توسط اداره مهاجرت کانادا مواجه می‌گردد. در سال‌های اخیر به دلیل بالا رفتن حساسیت‌های دولت کانادا بر امر مهاجرت خصوصا مهاجرت ایرانیان به کانادا، احتمال ریجکت شدن ویزای کانادا بالا رفته است. اما اگر طبق روال صحیح و به دست زبدگان این شاخه صورت بگیرد این احتمال به کمترین حالت خود نزدیک می‌شود. در برخی از موارد حتی بعد از ریجکتی درخواست هم می توان با اعتراض درخواست مجدد بررسی ویزا را برای اداره مهاجرت کانادا ارسال کرد اما متاسفانه در اغلب موارد به دلیل نقص زیاد پرونده‌ها و درست پیدا نکردن اصول درخواست ویزا این امکان اپلای شدن ویزا کانادا از بین میرود و گاها ضرر غیر قابل جبرانی برای متقاضیان به همراه خواهد داشت. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا خواهیم پرداخت.

برخی از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا

عدم تمکن مالی متقاضی

یکی از اصلی‌ترین دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا، عدم اثبات تمکن مالی برای دوران تحصیل دانشجو به خصوص برای سال اول تحصیل وی می‌باشد. آفیسر اداره مهاجرت می‌تواند به دلیل ناکافی بودن منابع مالی و پشتوانه مالی درخواست متقاضی برای ویزای تحصیل کانادا را رد کند. بررسی دقیق مدارک مالی و راهنمایی برای گردآوری صحیح مدارک مهم‌ترین کاری است که یک مشاوره مهاجرتی در زمینه تمکن مالی متقاضی به وی ارائه می‌دهد است. در برخی موارد ممکن است متقاضی مدارک مالی زیادی برای تمکن مالی ارائه دهد اما مورد تایید اداره مهاجرت قرار نگیرد در نتیجه قبل از اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کانادا حتما با یک مشاور مطمئن مشورت نمایید.

عدم وجود وابستگی خانوادگی در ایران

یکی دیگر از مهم ترین دلایل ریجکتی پرونده‌های ویزا تحصیلی کانادا، عدم وجود وابستگی به خانواده است. در این شرایط اداره مهاجرت کانادا به این فکر می‌کند که متقاضی دلیلی برای بازگشت به کشور خود بعد از اتمام دوره تحصیلی را نخواهد داشت و همین امر باعث بی‌اعتمادی اداره مهاجرت به پرونده ویزای تحصیلی فرد می‌شود. آفیسر اداره مهاجرت به دلیل عدم وجود دلایل کافی برای بازگشت متقاضی به کشور خود می‌تواند درخواست ویزای متقاضی را رد کند.

نقص مدارک / ارائه مدارک جعلی

ناقص بودن مدارک مورد نیاز سفارت، جعلی بودن مدارک یا عدم تطابق مدارک ارائه شده به سفارت، عدم شفاف‌سازی در ارائه مدارک و از این قبل مشکلات می‌توانند تاثیر بسیار مضری بر روی پرونده ویزای تحصیلی متقاضی داشته باشد. چه بسا این عوامل می‌توانند منجر به ریجکت شدن درخواست‌های بعدی متقاضی نیز بشود.

عوامل شغلی

نداشتن سابقه کار و نبودن موقعیت شغلی در ایران می‌تواند باعث ریجکت شدن پرونده متقاضی باشد. در این موارد اداره مهاجرت کانادا نمی‌تواند دلیلی برای بازگشت متقاضی بعد از تحصیل خود در کانادا پیدا کند در نتیجه احتمال عدم برگشت متقاضی بعد از تحصیل بالا می‌رود و در نهایت درخواست ویزای تحصیلی متقاضی ریجکت می‌شود. درصد احتمال اپلای ویزای تحصیلی افرادی که قبل از ویزای تحصیلی اقدام به اخذ ویزای کاری کانادا کرده و درخواست ویزای کاری آنها ریجکت شده باشد نیز بسیار ضعیف است.

فاصله زمانی (گپ تحصیلی)

فاصله زمانی زیاد بین آخرین دوره تحصیلی (همان گپ تحصیلی) و درخواست ویزای تحصیلی، می‌تواند اثر منفی بر نظر آفیسر اداره مهاجرت کانادا بگذارد. اگر قصد مهاجرت به کانادا و تحصیل در این کشور را دارید سعی کنید در زودترین زمان ممکن اقدام نمایید. گپ زیاد بین دو دوره تحصیلی خصوصا اگر مشغول به کار مرتبط با رشته مقطع تحصیلی ماقبل خود نباشید، می‌تواند باعث ریجکت شدن پرونده ویزا تحصیلی کانادا شود.

نداشتن دلایل کافی برای ادامه تحصیل

انگیزه‌نامه یکی از مهم‌ترین مدارکی است که متقاضیان به آفیسر اداره مهاجرت کانادا ارائه می‌دهند. اگر این انگیزه‌نامه به درستی تحریر نشده باشد باعث توجیه نشدن آفیسر از نظر دلیل ادامه تحصیل متقاضی در کانادا می‌شود. علاوه بر انگیزه‌نامه شرایط شغلی و …. نیز می‌توانند در رد شدن پرونده ویزای تحصیلی کانادا تاثیر گذار باشند.

عدم سفر متقاضی به کشورهای خارجی

اگر متقاضی تاکنون سفر خارجی نداشته باشد و یا در بدترین شرایط تاکنون با هواپیما سفر نکرده باشد ممکن است این قضیه هم کمی در تصمیم‌گیری آفیسر پرونده تاثیر بگذارد. البته این یک عیب و نقص نبوده و ممکن است کمی صرفا تاثیر بگذارد و به هیچ وجه عامل اصلی ریجکتی نمی‌تواند باشد.

چندی از عوامل اصلی ریجکتی دیگر برای ویزای تحصیلی کانادا عبارتند از:

  • ترجمه ضعیف مدارک
  • اقدام از طریق موسسه‌ای بدون داشتن مجوز از وزارت علوم
  • رزومه تحصیلی ضعیف حتی با وجود اخذ پذیرش تحصیلی از یک موسسه
  • عدم ارائه مدرک زبان در صورت درخواست از سمت اداره مهاجرت
  • عدم ارائه تمکن مالی کافی
  • عدم هم‌خوانی رشته تحصیلی انتخابی با رشته قبلی در مقطع ماقبل؛ حتی در صورت اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا
  • داشتن سوء سابقه
  • پناهندگی حتی یکی از اقوام درجه ۱ در کانادا

این‌ها برخی از دلایل مهم ریجکت شدن ویزای تحصیلی کانادا است. بارها پیش آمده که متقاضیانی که به گروه مهاجرتی ادب مراجعه میکنند سابقه ریجکتی ویزا به دلیل یکی از موارد فوق را دارند. از متقاضیان عزیز خواهشمندیم که پرونده ویزای خود را به دست متخصصان این شاخه بسپارند تا از ریجکت شدن پرونده خود جلوگیری کنند.

student visa immigration to canada study immigration to canada Study in canadian universities colleges sperlus 20 - مهاجرت تحصیلی به کانادا 🇨🇦

برترین دانشگاه‌های کانادا

اسامی ۱۰ دانشگاه برتر کانادا

  1. دانشگاه دالوشی
  2. دانشگاه مک گیل
  3. دانشگاه مک مستر
  4. دانشگاه آلبرتا
  5. دانشگاه بریتیش کلمبیا
  6. دانشگاه مونترال 
  7. دانشگاه تورنتو 
  8. دانشگاه واترلو
  9. دانشگاه سیمون فریزر
  10. دانشگاه آتاوا

هزینه شهریه دانشجویان بین الملی در کانادا

هزینه شهریه سالانه دانشگاه کانادا

  • کارشناسی از ۶۵۰۰ تا ۸۰۰۰ دلار کانادا
  • ارشد ۹۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ هزار دلار
  • دکترا ۱۶۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار
  • رشته پزشکی از ۱۰۰۰۰ هزار تا ۱۴۰۰۰ هزار دلار

ارزان‌ترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل

تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان اغلب هزینه‌های زیادی را به همراه داشته که ممکن است دانشجویان از عهده پرداخت آن‌ها برنیایند. بسیاری از دانشجویان فکر می‌کنند که تنها راه‌حل مقابله با چنین مشکلی دریافت بورسیه است، اما اخذ بورسیه روند بسیار سخت و رقابتی به ویژه برای مقطع کارشناسی و پس از آن مقطع کارشناسی ارشد دارد. این را هم حتما می‌دانید که تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی یک کشور شهریه یکسانی نداشته و در واقع شما می‌توانید از طریق اپلای برای یک دانشگاه ارزان‌تر، شهریه کمتری نیز پرداخت کنید.

عموما دانشگاه‌هایی که رتبه آن‌ها در سیستم‌های رتبه‌بندی بسیار بالاست، همچون دانشگاه تورنتو یا مک گیل، شهریه زیادی برای دانشجویان بین‌المللی در نظر می‌گیرند. این در حالی است که دانشگاه‌های با رتبه پایین‌تر، نه تنها شهریه کمتری را شامل می‌شوند، بلکه حتی امکان دریافت بورسیه نیز در آن‌ها بالاتر است. برخلاف تصور عموم، رتبه و رنک دانشگاه تنها معیار انتخاب یک دانشگاه خوب نیست، بلکه ممکن است علایق پژوهشی شما با دانشگاهی با رتبه پایین‌تر همسو باشد و یا از طریق آن دانشگاه بتوانید در فرصت‌های کارآموزی بهتری شرکت کنید. بحث هزینه‌ها نیز یکی از مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب دانشگاه مقصد است، زیرا اگر از تمکن مالی بالایی برخوردار نیستید، تحصیل در دانشگاهی ارزان‌تر استرس کمتری به همراه داشته و می‌تواند در هزینه‌های شما صرفه‌جویی کند.

برخی از ارزان‌ترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی عبارتند از:

  1. دانشگاه برندون: با متوسط شهریه ۷۲۰۰ دلار در سال
  2. دانشگاه سنت بونیفیس: با متوسط شهریه ۷۴۸۰ دلار در سال
  3. دانشگاه گوئلف: با متوسط شهریه ۹۷۰۰ دلار در سال
  4. دانشگاه منونایت کانادایی: با متوسط شهریه ۱۰۰۰۰ دلار در سال

و همچنین برخی از ارزان‌ترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:

  1. دانشگاه یادبود نیوفاندلند: با متوسط شهریه ۳۲۲۰ دلار در سال
  2. دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی: با متوسط شهریه ۳۳۰۰ دلار در سال
  3. دانشگاه کلگری: با متوسط شهریه ۳۷۰۰ دلار در سال
  4. دانشگاه سایمون فریزر: با متوسط شهریه ۳۸۰۰ دلار در سال
  5. دانشگاه ساسکاچوان: با متوسط شهریه ۴۳۶۰ دلار در سال
  6. دانشگاه رجینا: با متوسط شهریه ۶۴۲۰ دلار در سال

دانشگاه‌های تورنتو

تورنتو بزرگترین شهر کانادا با ۲ میلیون و ۷۴۰ هزار نفر جمعیت، در جنوب استان انتاریو و در ساحل دریاچه انتاریو واقع است. تورنتو در شاخصه‌های اقتصاد، اشتغال‌زایی، مهاجرپذیری، جذب استعدادها از سراسر جهان و… نسبت به سایر شهرهای این کشور پیشتاز است. در شهر تورنتو با داشتن ۱۸ دانشگاه معتبر بین‌المللی و صدها مدرسه در مقاطع مختلف، بالغ بر ۲۵۰ هزار دانشجو و دانش آموز وجود دارد که بیش از ۴۰ هزار تن از این افراد، دانشجویان و دانش‌آموزان بین‌المللی هستند.

افرادی که در دانشگاه‌های تورنتو تحصیل می‌کنند، فرصت اشتغال به کار در شهر تورنتو برایشان زیاد است. شرکت‌هایی همچون IBM, General Motors, McDonald’s, Volkswagen و… از جمله شرکت‌هایی بسیار نامی و معتبر هستند که فرصت‌های شغلی تمام وقت، پروژه‌ای و پاره وقت را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. زندگی در تورنتو در کنار تحصیل، ویژگی‌ها و زیبایی‌هایی دارد که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد. شهری پاکیزه، فرهنگی غنی، امنیت و آرامش، طبیعت بکر و چشم‌نواز و… از ویژگی‌های شهر تورنتو است. آب و هوای این شهر در تابستان کمی شرجی و در زمستان بسیار سرد است و در طول سال متوسط دمای این شهر بین منفی یک تا ۲۲ درجه سلسیوس است. در تورنتو می‌توان انواع اقلیت‌ها را پیدا کرد و طبق آمار سال جاری، بیش از ۹۸ هزار ایرانی در این شهر زندگی می‌کنند. ساکنین این شهر اصالت‌های مختلفی اعم از هندی، اسکاتلندی، کانادایی، فرانسوی، عرب، چینی و … را دارا است.

دانشگاه‌های مونترال

شهر مونترال بزرگترین شهر در استان کبک؛ استان فرانسوی زبان و بسیار بزرگ کانادا (رتبه ۲ در کانادا از نظر وسعت) یعنی کبک است. جمعیت این شهر تقریبا دو میلیون نفر است. ۶ دانشگاه بزرگ و ۱۲ کالج و ده‌ها مدرسه در این شهر واقع می‌باشد. مونترال یکی از بزرگترین جوامع دانشجویان بین‌المللی در کشور کانادا را از آن خود کرده و بیش از ۱۸۵ هزار دانشجو در این شهر مشغول به تحصیل هستند. جالب است بدانید که این شهر در سال ۲۰۱۷ به عنوان بهترین شهر دنیا برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی انتخاب شد. از معیارهای این انتخاب می‌توان به هزینه‌های مناسب شهریه و زندگی در این شهر، پیدا کردن شغل مناسب در کمترین زمان ممکن و بالا بودن کیفیت زندگی اشاره کرد. مشهورترین دانشگاه این شهر دانشگاه مک گیل، دانشگاه مونترال و کنکوردیا هستند.

دانشگاه‌های ونکوور

ونکوور یکی از مقاصد دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در کانادا در کنار دیگر شهرهای برتر تحصیلی مانند تورنتو، مونترال و… است. ونکوور یکی از مطلوب‌ترین مناطق کانادا برای تحصیل و زندگی است. این شهر در بین اقیانوس و کوه‌ها واقع شده و دارای آب و هوایی معتدل و چهار فصل است. ونکوور از نظر گردشگری برای کانادا بسیار حائز اهمیت است. طبیعت حیرت‌انگیز، شب‌های پرهیاهو و پر جنب و جوش، مراکز خرید بزرگ با برندهای بین المللی، رستوران‌ها با دیزاین‌های زیبا و غذاهای لذیذ، برگزاری مراسم فرهنگی بین‌المللی مختلف و… از بزرگترین مزایای زندگی در ونکوور هستند. حال تصور کنید که در این شهر مشغول به تحصیل و آماده کردن خود برای زندگی آینده خود باشید. برای زندگی در این شهر بین ۱۹ تا ۲۴ هزار دلار هزینه را برای زندگی یک خانواده در نظر باید گرفت. این شهر یکی از امن‌ترین شهرهای جهان است و حمل و نقل عمومی امن و کم هزینه‌ای دارد. این شهر ۱۱ دانشگاه دولتی و ۵ دانشگاه خصوصی را در خود جای داده است. از برترین دانشگاه‌های ونکوور می‌توان به دانشگاه بریتیش کلمبیا اشاره کرد.

دانشگاه‌های استان کبک

حال که اشاره‌ایی به شهر رویایی مونترال و دانشگاه‌های آن در استان کبک کردیم، درباره خود این استان هم جا دارد که صحبت کنیم. استان کبک با جمعیتی بیش از ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، به مثابه سایر استان‌های کانادا، پذیرای دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. گرچه ساکنین این استان به زبان فرانسوی صحبت می‌کنند، اما این موضوع، مانعی برای مهاجرین بین‌المللی تحصیلی ایجاد نکرده است. چندین دانشگاه این استان در زمره بالاترین رتبه بندی‌های علمی و دانشگاهی هستند که مورد توجه بسیاری از علاقه‌مندان به تحصیل است و ما در اینجا به ذکر چندی از این مراکز می‌پردازیم تا شما را با کسب اطلاعات بروز تر، نسبت به انتخاب شهر و دانشگاه خود آشنا شوید. لازم به ذکر است که این دانشگاه‌ها، در هر ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری دانشجو می‌پذیرند.

  • دانشگاه مک‌گیل (McGill University)

  • دانشگاه کنکوردیا (Concordia University)

  • دانشگاه لاوال (Université Laval)

  • دانشگاه مونترال ((L’Université de Montréal)

  • دانشگاه کبک در مونترال (L’Université du Québec à Montréal)

  • دانشگاه تقاریوریه (Université du Québec à Trois-Rivières UQTR)

  • دانشگاه شربورک (Universite de Sherbrooke)

  • دانشگاه ریموسکی(Université du Québec à Rimouski UQAR)

  • دانشگاه پلی تکنیک مونترالL’École Polytechnique de Montréal) )

  • دانشگاه بیشاپ (Université Bishop’s)

  • دانشگاه اوتاوه (Université du Québec en Outaouais UQO)

  • دانشگاه ساگوانای (Université du Québec à Chicoutimi UQAC)

  • دانشگاه ابیتیبی-تمیسکامانگ (Université du Québec en Abitibi-Témiscamingue UQAT)

دانشگاه‌های حوزه آتلانتیک کانادا

منطقه آتلانتیک کانادا شامل چهار استان نیوفاندلند و لابرادور، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد می‌شود که در شرق کانادا قرار گرفته‌اند. این منطقه به دلیل هرم جمعیتی پیر خود و کمبودهایی اساسی در بازار کار، نیاز مبرمی به مهاجران متخصص و حرفه‌ای دارد. علاقه‌مندان به مهاجرت به حوزه آتلانتیک کانادا می‌توانند از طریق پایلوت آتلانتیک اقدام کرده که شرایط ساده‌تری نسبت به روش اکسپرس اینتری دارد. افرادی که سابقه تحصیل در این منطقه را داشته باشند، از شانس بیشتری برای دریافت جاب آفر از کارفرمایان محلی و یا حتی شرکت در برنامه‌های مهاجرت استانی (PNP) برخوردار می‌شوند. همچنین اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این منطقه به دلیل تقاضای کمتر نسبت به استان‌های محبوب کانادا همچون انتاریو، بریتیش کلمبیا و کبک به مراتب راحت‌تر است. لازم به ذکر است که برخی از دانشگاه‌های آتلانتیک همچون دانشگاه دالهاوزی در زمره معتبرترین موسسات آموزشی کانادا محسوب شده (جزء ۱۰ دانشگاه برتر در سال جاری میلادی) و همچنین جزء ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان به شمار می‌آید. تحصیل در آتلانتیک کانادا فرصت مناسبی برای بهره‌مندی از مناظر طبیعی بسیار زیبا، استانداردهای آموزشی بالا و موقعیت‌های شغلی متعدد است.

مهم‌ترین دانشگاه‌های حوزه آتلانتیک عبارتند از:

  • Cape Breton University
  • Dalhousie University
  • Mount Allison University
  • Mount Saint Vincent University
  • Saint Francis Xavier University
  • Saint Mary’s University
  • Saint Thomas University
  • University of New Brunswick
  • University of Prince Edward

  • Island

بهترین رشته‌ها برای تحصیل در کانادا

یکی از مهم ترین فاکتور های انتخاب رشته و تحصیل در کانادا، انتخاب رشته ای است که علاوه بر علایق دانشجو و امکان پذیرش وی در دانشگاه، آینده شغلی و درآمد مناسبی هم برایش داشته باشد. حال اگر این آینده شغلی قرار باشد که در کانادا زخ دهد، بنابراین توجه و دقت به انتخاب رشته‌ایی مناسب برای داشتن آینده شغلی درخشانی در این کشور از نظر میزان تقاضا برای آن شغل، میزان حقوق و مزایا و میزان کیفیت و رضایت شغلی از آن حرفه بسیار مهم خواهد بود.

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره گردید، کانادا به دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور اجازه کار در حین تحصیل و همچنین بعد از فارغ‌التحصیلی را می‌دهد. در واقع اقتصاد و صنعت کانادا به قدری فعال است که نیروی کار جوان می‌تواند در هر زمینه‌ای مشغول به فعالیت شود. حمایت‌های دولت فدرال کانادا از بخش اقتصادی کانادا به خصوص در صنایع تولیداتی و کشاورزی بسیار زیاد است. نرخ بیکاری در کانادا مطابق آمار ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی ۵.۶۷% بوده و تقریبا می‌توان گفت که از وضعیت افزایش نرخ بیکاری ناشی از همه‌گیری کرونا رهایی یافته است؛ با توجه به این که آمار مذکور مجددا به میزان آمار قبل از شروع همه‌گیری برگشته است. با نرخ بیکاری مذکور در کانادا که نرخی پایین محسوب گردیده، از هر ۱۰۰ نفر در کانادا تنها حدود ۵ الی ۶ نفر بیکار هستند که این موضوع می‌تواند خبر خوبی برای دانشجویان متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل و ورود به دنیای اشتغال پس از آن باشد.

در لیست زیر به معرفی بهترین رشته‌ها برای تحصیل در کانادا پرداخته شده که از منظر فاکتورهای بیان شده یعنی وجود تقاضا، میزان حقوق و مزایا و همچنین رضایت شغلی در جایگاه بسیار خوبی قرار دارند:

  • پزشکی
  • وکالت دادگستری
  • دندانپزشکی
  • کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار یا همان MBA
  • داروسازی
  • مهندسی نفت
  • پرستار دارای پروانه رسمی
  • مهندسی کامپیوتر / علوم کامپیوتر / IT
  • امور مالی و کسب و کار / حسابداری / مدیر مالی / دفترداری و…
  • رشته‌های مهندسی (به ویژه مکانیک، عمران، برق، شیمی، صنایع، معدن، زمین شناسی و مدیریت مهندسی)
  • مشاغل مربوط به چند رسانه‌ای
  • روانشناسی
  • و…

پاسخ به سوالات متداول در زمینه مهاجرت تحصیلی به کانادا

آیا می توان بدون پرداخت شهریه برای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل اقدام کرد؟

دانشگاه های کانادا رایگان نیستند و شما باید شهریه بپردازید، اما در صورتی که بورسیه تحصیلی بگیرید می توانید رایگان تحصیل کنید.

آیا بدون مدرک زبان می توان ویزای تحصیلی کانادا را گرفت؟

عدم ارائه مدرک زبان شانس دریافت ویزا را کاهش می دهد، به همین توصیه می شود حتما مدرک زبان با نمره مناسب ارائه دهید.

آیا اقامت تحصیلی کانادا می تواند به اقامت دائم این کشور منجر شود؟

پس از پایان تحصیل به شما بین ۹ ماه تا ۳ سال زمان داده می شود تا در کانادا مشغول به کار شوید. در صورتی که در کانادا استخدام شوید می توانید اقامت دائم این کشور را کسب کنید.

آیا می توان به همراه پذیرش تحصیلی کانادا، بورسیه تحصیلی گرفت؟

بورسیه تحصیلی معمولاً در مقطع دکترا اعطا می شود و شما باید رزومه ای قوی شامل مدرک زبان با نمره بالا، مقالات چاپ شده در مجلات علمی بین المللی، معدل بالا و … ارائه دهید.

چگونه از طریق تحصیل به کانادا مهاجرت کنیم؟

اگر شرایط لازم را داشته باشید، نحوه مهاجرت تحصیلی به کانادا بدین صورت است که باید از یکی از دانشگاه های کانادا پذیرش دریافت کنید و با استفاده از آن ویزای تحصیلی را اخذ نمایید.

چه هزینه هایی برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا باید بپردازیم؟

برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا در دو مرحله نیاز به پرداخت هزینه وجود دارد. مرحله اول هزینه پروسه اخذ پذیرش مراکز آموزشی مثل هزینه ثبت نام (Application Fee) و پرداخت بخشی از شهریه (Deposit) است. هزینه های مرحله دوم پرداخت شامل هزینه سفارت و هزینه انگشت نگاری است. کلیه پرداخت این هزینه ها بر عهده ی متقاضی میباشد.

برای ویزای تحصیلی کانادا چه مدرک زبانی مورد نیاز است؟

متقاضی باید حداقل یک مدرک از آزمون های معتبر مانند IELTS,TOEFL,GRE یا PTE با نمره قابل قبول را داشته باشد. در غیر این صورت متقاضی می بایست یک دوره زبان در کشور کانادا قبل از ورود وی به کالج یا دانشگاه بگذراند. افراد زیر ۱۸ سال نیازی به ارائه مدرک زبان معتبر ندارند. از این گروه سنی تست مهارت های زبان انگلیسی گرفته میشود و اگر دانش آموز مهارت کافی نداشته باشد یک دوره زبان انگلیسی برای وی تدارک دیده میشود.

آیا امکان همراهی یکی از اعضای خانواده با دانشجو دارای ویزای تحصیلی کانادا امکان پذیر است؟

بله اما باید برای هر کدام از اعضای خانواده یکی از انواع ویزا اخذ گردد. در صورتی که والدین پذیرش دانشگاه و ویزای تحصیلی داشته باشند، هزینه تحصیل فرزندان آنها رایگان میباشد.

چه مدارکی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا لازم است؟

مدارک شناسایی، مدارک سوابق تحصیلی، مدارک سوابق شغلی، تکمیل فرم ارزیابی سایت، انگشت نگاری ، نامه پذیرش دانشگاه، انگیزه نامه و ...

آیا امکان اشتغال به کار در هنگام تحصیل برای دانشجویان وجود دارد؟

بله ، طبق قوانین کانادا امکان تحصیل و کار همزمان برای دانشجویان وجود دارد. دانشجویان میتوانند ۴۰ ساعت در طول دو هفته در طول سال تحصیلی مشغول به کار پاره وقت شوند. در تعطیلات بین ترم اشتغال به کار تمام وقت نیز برای دانشجو امکان پذیر است. در نظر داشته باشید که شرایط کار در حین تحصیل در استرالیا همانند کانادا می باشد.

برای اخذ ویزای کانادا باید کل شهریه دانشگاه را در ابتدا پرداخت کرد؟

این امر بستگی به مقطع تحصیلی و مرکز آموزشی متقاضی دارد. به استثنای مدارس و دبیرستان ها، برای اکثر کالج ها و دانشگاه ها پرداخت بخشی از شهریه دانشجو برای ثبت نام و پروسه اخذ ویزا کفایت میکند.

آیا ویزای تحصیلی با Study permit یکسان است؟

در جواب این سوال باید گفت که تنها با اخذ ویزای تحصیلی اجازه تحصیل در کانادا را نخواهید داشت. به محض ورود به کانادا ویزای تحصیلی متقاضی بررسی میشود و در صورت تایید یک نامه رسمی تحت عنوان Study Permit به متقاضی اعطا می شود که مجوز تحصیل وی در کانادا می باشد.

آیا پس از پایان تحصیل می توان در کانادا کار کرد؟

پس از فارغ التحصیلی به مدت ۹ ماه تا ۳ سال به شما فرصت داده می شود تا در کشور کانادا به جستجوی کار بپردازید. در صورت یافتن کار پس از ۳ سال می توانید اقامت دائم کانادا را کسب کنید.

آیا دانشگاه های کانادا برای پذیرش شرط معدل دارند؟

موسسات آموزشی در کانادا سیستم محاسبه GPA دارند و بعضی از آن‌ها پذیرش را بر اساس معدل بندی GPA انجام می‌دهند.

چه زمانی باید برای اخذ پذیرش تحصیلی اقدام کرد؟

زمان نهایی برای ثبت نام در دانشگاههای کانادا در ترم سپتامبر (شهریور) که ورودی اصلی سال تحصیلی نیز می باشد نهایتا تا ژانویه (بهمن) سال قبل می باشد و جهت ورودی دوم سال یعنی ژانویه (بهمن) که برای همه رشته ها ارائه نمی شود، تا حدود سپتامبر (شهریور) سال قبل می باشد.

آیا امکان تمدید ویزا از داخل خاک کانادا وجود دارد؟

بله، امکان تمدید ویزا و استادی پرمیت از داخل خاک کانادا وجود دارد.

آیا سن در اخذ ویزای تحصیلی تأثیر دارد؟

بله، اگر سن بالایی داشته باشید و فاصله ی زیادی بین تحصیل و زمان درخواست ویزای تحصیلی وجود داشته باشد، شانس دریافت ویزای تحصیلی کاهش خواهد یافت.

آیا با ویزای تحصیلی می‌توان همراه با خود به کانادا برد؟

بله. این ویزا به شما اجازه می‌دهد همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال را با خود به عنوان همراه به کانادا ببرید. تا زمانی که شما تحصیل می‌کنید، همسر شما اجازۀ کار تمام وقت نیز دارد.

آیا تحصیل فرزندان در کانادا امکان پذیر است؟

بلی فرزندان دانشجویان اجازه حضور در کانادا و تحصیل رایگان در مدارس دولتی و یا تحصیل ارزان در مدارس خصوصی را دارند این هزینه بر اساس کیفیت مدرسه می باشد.

اگر شما، به عنوان یک دانشجوی بین المللی، واجد شرایط زیر باشید، فرزندان شما می‌توانند بدون نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای در مدارس دولتی کانادا به تحصیل بپردازند.
  • در یک موسسه آموزشی آموزشی تعیین شده توسط دولت (DLI) ثبت نام کرده اید.
  • در یک موسسه و در سطح تحصیلات تکمیلی ثبت نام کرده اید. تحصیل در هر دوره تکمیلی در موسسات دولتی که بیش از ۶ ماه به طول بینجامد و یا تحصیل در موسسات خصوصی که در پایان دوره مدرک اعطا می‌کنند واجد شرایط این مورد می‌باشند.
در صورت ‌عدم دارا بودن شرایط فوق، فرزندان شما همچنان می‌توانند در کانادا تحصیل کنند، اما شما باید به دنبال یک مدرسه خصوصی باشید.
آیا در هنگام تحصیل در کانادا، همسرم می تواند در این کشور کار کند؟
اگر شما به عنوان دانشجوی بین المللی واجد شرایط زیر باشید، همسر یا شریک زندگیتان اجازه کار در کانادا را خواهد داشت:
  • در یک موسسه آموزشی آموزشی تعیین شده توسط دولت (DLI) ثبت نام کرده اید.
  • در یک موسسه و در سطح تحصیلات تکمیلی ثبت نام کرده اید. تحصیل در هر دوره تکمیلی در موسسات دولتی که بیش از ۶ ماه به طول بینجامد و یا تحصیل در موسسات خصوصی که در پایان دوره مدرک اعطا می‌کنند واجد شرایط این مورد می‌باشند.
  • همسر یا شریک زندگی شما شرایط منع ورود به کانادا را نداشته باشد.
  • تاریخ انقضای مجوز کار همسرتان با تاریخ انقضا مجوز تحصیل شما مطابقت داشته باشد.

سخن پایانی درباره مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل

امیدورایم در این مقاله توانسته باشیم به تمام سوالات و ابهامات ذهنی شما عزیزان در باب مهاجرت تحصیلی به کانادا پاسخ دهیم ولیکن در صورت نیاز به کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه نحوه مهاجرت تحصیلی به کانادا می توانید با موسسه مهاجرتی اسپرلوس تماس حاصل نمایید و ازمشاوره رایگان تلفنی بهره مند شوید. همینطور شما عزیزان می توانید در انتهای این مقاله در قسمت دیدگاه سوالات و پرسش های خود را مطرح نموده که در کمترین زمان ممکن جواب آن را توسط کارشناسان ما دریافت نمایید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

۵/۵ - (۴ امتیاز) امتیاز دادن به مطلب             

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *